sinulla on aikaa

Näin tänään bussipysäkillä ehkä upeimman vastauksen “no ei mulla oo aikaa”-argumentointiin. Odottelin bussia ja vieressä kaksi pukumiestä keskustelivat treenaamisesta. Ensimmäinen piti ihan vaikuttavan puheen treenaamisen hyödyistä (mm. parempi kunto, parempi olo, paremman näköinen keho, pidempi elämä jne), mihin toinen pukumies vastasi tekosyistä parhaimmalla:

“No ei mulla oo aikaa treenaa!”

Ensimmäinen pukumies, sanaakaan sanomatta laittoi olkalaukkunsa sivuun, laskeutui punnerrusasentoon kylmälle ja sateesta märälle asfaltille ja alkoi tehdä puhtaita punnerruksia, sanoen yhden sanan joka toiston välillä:

“Sulla. On. Aina. Aikaa. Tehdä. Edes. Jotakin. Ihan. Pientä.”

Sitten heidän bussinsa saapui ja matka jatkui. Bussia odotellessa toinen pukumiehistä oli kuitenkin tehnyt kymmenen punnerrusta (ja tietämättään motivoinut ainakin yhtä henkilöä, toivottavasti useampaakin), toinen taas oli vain tapittanut hämmentyneenä vieressä.

Ja kuinka oikeassa tämä punnertava kaveri onkaan! Ei pelkästään siinä, mitä tulee treenaamiseen, vaan ihan minkä vain tekemiseen.

Oletko huippukiireinen mutta haluat oppia jotain? Löydät aina välillä pienen hetken lukeaksesi yhden sivun oppikirjasta.

Haluatko osata kirjoittaa paremmin? Ehdit aina välillä raapustaa jollekin paperinpalalle pari merkitsevää lausetta.

Haluatko olla aktiivisempi ihmissuhteissasi? Ehdit kyllä muistaa ystäviäsi yhdellä  puhelulla.

Suurten asioiden aikaansaaminen ei edellytä suuria tekoja. Usein suuri määrä pieniä tekoja ajaa täysin saman asian.

Minä itse syyllistyn aika ajoin “mä en vaan ehdi”-tekosyyhyn. Ymmärrän kuitenkin jo sanomishetkellä sen olevan tekosyy. Kyllä minä ehdin, en vain aina viitsi.

Haastan jokaisen tämän lukevan tyypin kiinnittämään huomiota tilanteisiin, joissa vetoaa juuri “mä en ehdi”-tekosyyhyn ja pistämään sille lopun. Kyllä ehdit, mikäli haluat. Mikäli taas et halua, voisit ainakin myöntää sen ;-)

Mikä fiilis tekstistä jäi?
Sai ajattelemaan!
Sai ajattelemaan!
0
Tykkäsin!
Tykkäsin!
0
En tykännyt!
En tykännyt!
0