Söpöile rohkeasti Toimintatapa parempiin ihmissuhteisiin

Olen pohjimmiltani sellainen vähän pehmoinen ja ällöromanttinen kaveri. Se ei ehkä näy minusta arjessa, sillä nautin kovasti siitä, että saan olla vahvan, tehokkaan ja aikaansaavan tyypin roolissa. Jotkut ovat jopa joskus kokeneet minut epäherkkänä ja kylmähkönä tyyppinä, joka ei paljoa anna tunteidensa näkyä. Pohjimmiltani olen kuitenkin sellainen tunnefiilistelijä ja kun vastaan sattuu tulemaan oikea henkilö, tykkään mennä tässä tunteilufiilistelyssä hyvinkin pitkälle.

Parisuhteissa nautin todella paljon niistä hetkistä, jolloin kumppanin kanssa voi heittää kaikenlaiset sovinnaisuuden rajat mäkeen ja ruveta estottamasti kehumaan toista: kertoa kuinka hän on kaunis ja ihana ja inspiroiva ja viehättävä ja seksikäs ja ja ja aivan kaikkea kivaa mitä mieleen tuleekaan. Ja näin sinkkuna ollessa ehkä juuri tuollainen kommunikaatio on se, mitä haluaisi kokea enemmänkin.

Huikeaa ihmisenä olemisessa on se, että meillä on kyky ja valta muovata todellisuutta ympärillämme. Jos jotain haluaa, sen voi saada, kunhan on valmis näkemään sen eteen vähän vaivaa. Koska haluaisin söpöillä enemmän, olen ottanut elämässäni tiettyjä uusia askelia ja se on johtanut todella kivoihin juttuihin :)

Jostain olen joskus oppinut sellaisen haitallisen ajatusmallin, että kaikenlainen ihmisten kehuminen ja söpöily on jotenkin hölmöä ja ällöttävää ja naurettavaa ja juustoista ja muutenkin aikuiselle ihmiselle sopimatonta. Ja vaikka olen jo vuosien ajan tajunnut, että kyseessä on ihan typerä ajatusmalli, niin siltikään siitä ei ole oikein osannut irrottautua. Mieluummin on pelannut varman päälle ja pitänyt söpöilyt ajatusten tasolla.

Tuossa jokin aika sitten kuitenkin päätin, että tuollainen ajatusmalli joutaa viimein romukuoppaan ja aloin kehittämään ajattelua siihen suuntaan, että kaikenlainen myönteisten fiilisten osoittaminen onkin oikeastaan todella jees.

Käytännön toimintaa en muuttanut kuin aivan pienesti. Aloin esimerkiksi läheisiä naispuolisia ystäviäni tavatessani normaalin moi-halaustervehtimisen sijaan tervehtimään halauksen ohella esimerkiksi sanoilla ”hei, ihana”, ”hei senkin kaunotar” tai jotain muuta vastaavaa. Eikä sellaisella nihkeällä ”olen limainen kaveri ja haluan sulta jotain”-meiningillä vaan sellaisella ”oot hyvä tyyppi ja sua on kiva kehua”-meiningillä. Tai näin ainakin toivottavasti. Ehkä saat kiinni siitä mitä tarkoitan.

Ja siis, huh! Vastaanotto on ollut vähän yllättävästikin tosi positiivinen! Ihmiset ovat tykänneet ja tulleet antamaan myöhemmin oma-aloitteisesti tosi kivaa palautetta. Aluksi pelkäsin, että tuo on ihan juustoista toimintaa, mutta ilmeisesti olin väärässä. Asiaan saattaa toki vaikuttaa se, että vietän muutenkin aikaani hippiporukoissa, joissa kynnys toisten kehumiseen on hyvin alhainen. Voi hyvinkin olla (ja onkin), etten kehtaisi viestiä noin esimerkiksi työpaikalla tai yrittäjäporukoissa, mikä lienee ihan hyväkin juttu. Kaikkialla ei tarvitse olla samanlainen.

Vastaavasti olen hieman tuonut tuota mukaan myös intiimimpiin suhteisiin ja niissä vastaanotto on ollut vielä tätäkin parempi. Tuntuu kuulemma kivalta, kun joku kerrankin kehtaa vuolaasti kehua ja fiilistellä. Tässäkin lienee hyvä ottaa huomioon, että vietän aikaani pääasiassa itseni kaltaisten tunnefiilistelijätyyppien kanssa, eikä tämä välttämättä päde laajassa mittakaavassa. mutta ainakin omalla kohdallani tämä on tehnyt ihmissuhteista asteen verran ”syvällisempiä” ja lisännyt sellaista yhteydentunnetta ja luottamusta!

Tämä tällainen kehu- ja söpöilyviestiminen on itselleni vielä tässä vaiheessa sen verran uusi ja tuntematon aihe, etten tämän kummempaa osaa siitä sanoa, mutta tosi kivalta tuntuu ja vaikuttaa. Jos aihe tuntuu yhtään itselle ajankohtaiselta, niin suosittelen kokeilemaan ja soveltamaan omaankin elämään, tää on kivaa :—)

Rakkaudella,

Jevgeni

Muuta aiheeseen liittyvää:

Lämmin kiitos lukemisesta!