tärkeä kysmys, jolla vähennät vitkuttelua

Myönnän olevani suuri vitkuttelija. Jos väittäisin vitkuttelevani pari kertaa viikossa, niin kuin ystäväni ajattelevat minun tekevän, valehtelisin. Vitkuttelen päivittäin, enkä mitään surkeaa paria kertaa. Todellinen luku on lienee lähempänä kahtakymmentä, mikäli tätä voi näin mitata.

Päätettyäni kirjoittaa tämän lyhyen tekstin (johon tulee todennäköisesti kulumaan vartti) vitkuttelin ensin 20 min pelaamalla Facebook-selainpeliä sekä siivoamalla pöytäni (joka ei edes kaivannut siivoamista). Väitän että minulta kuluu toisinaan useita tunteja päivässä vitkutteluun. Saan kuitenkin myös paljon aikaan (muiden mielestä, itse koen itseni varsin saamattomaksi). Sen kaiken käyttämällä pari, kolme tai neljä tuntia päivästä aidosti tehokkaaseen työntekoon.

Tyypillisesti jo aloittaminen riittää. Heti kun onnistun lopettamaan vitkuttelun ja käymään hommiin, hommat tulevat hoidettua nopeasti, tehokkaasti ja menestyksekkäästi. Ja hommiin tarttumisessa ja vitkuttelun lopettamisessa minua auttaa säännöllisesti seuraava kysymys:

Mitä tekisin, jos minun täytyisi työskennellä tänään vain tunnin ajan?

Tuo kysymys keskittää huomioni siihen yhteen tärkeimpään asiaan, joka minun on päivän aikana saatava tehtyä. Tunti työtä, ei enempää. Jos teen tunnin, olen vapaa. En pakota itseäni enempään.

Tunti tehtyä työtä on tunti enemmän, kuin jos antaisit itsesi jatkaa vitkuttelua. Tunti joka päivä viikon ajan ja olet viikon lopussa saanut tehtyä jo varsin mehevän urakan. Tunti päivässä on todennäköisesti tunti enemmän kuin vitkuttelevat kaverisi saavat tehtyä.

Ja mikä parasta, kun kerran olet aloittanut hommien paiskimisen, muuttuu tunti nopeasti toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi. Työ vie mukanaan, ja silloin et todellakaan kadu sitä, että annoit mahdollisuuden yhdelle tunnille.

 

Mikä fiilis tekstistä jäi?
Sai ajattelemaan!
Sai ajattelemaan!
0
Tykkäsin!
Tykkäsin!
0
En tykännyt!
En tykännyt!
0