2012 tavoitteet

Tavoitteitani vuodelle 2012

2011 ulos, 2012 sisään. Tervetuloa uusi vuosi ja sen myötä myös uudet tavoitteet. Oikeastaan painiskelin alunperin kahden valinnan välillä. Asetanko tälle vuodelle konkreettisia tavoitteita, vai ajelehdinko virran mukana?

Tällä kertaa valitsin asettaa joitain tavoitteita, mutta rennompikin lähestysmitapa olisi kelvannut. Vaikka kirjoitan tällaista elämäntaitoblogia, jossa näennäisesti vannon tavoittellisuuden ja tehokkuuden nimiin, niin olen pohjimmiltani melko rento ja laiskakin kaveri. Ajelehtiva ja tavoitteeton elämä kelpaisi minulle paremmin kuin hyvin.

Valitsin kuitenkin asettaa tavoitteita samasta syystä kuin kirjoitan tätä blogianikin: haluan kehittyä ihmisenä ja oppia tulemaan toimeen ”heikkouksieni” kanssa. Koska yksi heikkouteni on laiskuus ja yleinen löysyys, käyn sitä vastaan opettelemalla olemaan tavoitteellisempi.

Tosikko en näiden suhteen halua kuitenkaan olla. Pyrin pääsemään asettamiini tavoitteisiin, mutta en koe sen olevan mikään maailmanloppu (tai ongelma muutenkaan) jos osa niistä jää toteutumatta. Kerranhan täällä vain eletään eikä omaa otsasuontaan kannata räjäyttää liiallisella pingottamisella.

Vuoden 2012 tavoitteet

Ammattiin liittyviä:

  • Haluaisin vetää muutamia puhujakeikkoja näistä samoista aiheista, joista kirjoitan tänne blogiinkin. Mielessäni eivät vielä niinkään kiiltele rahalliset palkkiot, vaan haluan lähinnä kokea, miltä tuntuu puhua isommille ihmisjoukoille asioista, joista on itse aidosti kiinnostunut. Pidän jossain määrin puhumisesta ja esilläolosta, joten aika varmasti nauttisin myös tälläisestä.
  • Samoin haluaisin kirjoittaa lisää lehtijuttuja oikeisiin (fyysisiin) aikakauslehtiin. Sain yhden tekstini julkaistuksi viime vuonna ja kokemus oli hauska, joten mielellään toistaisin sen uudestaankin.
  • Haluan nostaa myös tämän blogini näkyvyyttä ja hakukonesijoituksia, mikä ei vaikuta erityisen vaikeasti saavutettavalta tavoitteelta. Suomenkielisiä elämäntaitoblogeja on hyvin vähän ja niistäkin monet vaikuttavat olevan melko epäaktiivisia. Ihan parin suurimman tekijän tasolle blogini tuskin tulee yltämään, mutta jonkinlaista kehitystä tässä varmasti saa aikaiseksi.
  • Lisäksi haluan kirjoittaa kirjan. Ei mitään sen isompaa vielä hetkeen, suunnitelmissa olisi lähinnä jokin alle satasivuinen e-kirja eli sähköinen kirja. Sellaisen vääntäminen ei ole uskoakseni kovinkaan haasteellista eikä äärimmäisen aikaa vievääkään, joten miksipä sitä ei tekisi.

(Päivitys tulevaisuudesta vuodelta 2021: Vilkaisin näitä vanhoja tekstejäni ja oli hauskaa huomata, että kaikki nämä ammattitavoitteet olivat tosiaankin toteutuneet. Osa tosin hieman myöhemmin kuin tuossa vuoden 2012 alussa toivoin. Esimerkiksi ensimmäisen kirjani näki päivänvalon vasta vuoden 2013 lopussa, eikä suinkaan vuonna 2012 kuten tässä vielä ajattelin. Ensimmäistä kunnon myyntilukuihin yltänyttä kirjaa taas sai odotella syksyyn 2015 asti.)

Henkilökohtaisia tavoitteita:

  • Haluan päästä opiskelemaan. En varsinaisesti siksi, että saisin jonkin ammatin. Olen tosissani tämän blogin muuttamisesta ammattiblogiksi (ts. haluan saada siitä tuloja), mutta ikävä tosiasia näyttää olevan se, että toistaiseksi minun on tehtävä tämän ohessa joko töitä (olen palaamassa kokoaikatöihin muutaman päivän sisällä) tai opiskeltava. Näiden kahden välillä valinta on helppo. Työ toki tarjoaa paremman toimeentulon, mutta olen jo niin tottunut köyhäilemään, etten oikeastaan motivoidu rahasta. Sen sijaan jonkin mielenkiintoisen asian opiskelu olisi aidosti mielenkiintoinen vaihtoehto.
  • Lisäksi listaan tavoitteekseni mahdollisimman monen 30-päivän haasteen läpikäyminen. Näistä kirjoitan laajemmin myöhemmin, mutta kyse on siis 30 päivän jaksoista, joiden aikana tehdään tai ollaan tekemättä päivittäin jotain itselleen uutta asiaa. Esimerkiksi ollaan syömättä lihaa kuukauteen tai luetaan päivittäin tunti ääneen tai opiskellaan tunti kieliä tai harrastetaan jotain liikuntaa tai… No, saat varmasti kiinni ajatuksesta. Tällaisten kuukauden haasteiden tarkoitus on kokea uusia asioita sekä oppia itsestään ja elämästään sellaista, mitä ei olisi oppinut vain tuttuja asioita tekemällä.

Entä mitä sinä ajattelet tavoitteista ja aiotko asettaa sellaisia alkavalle vuodelle?

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia