Oikeastaan painiskelin alunperin kahden valinnan välillä. Asettaako ollenkaan konkreettisia tavoitteita tälle vuodelle, vai kokeillako intuitiopohjaista lähestymistapaa. Intuitiopohjainen lähestymistapa tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että tehdään asioita, jotka tuntuvat juuri sillä hetkellä hyviltä ja järkeviltä eikä luoda minkäänlaisia keinotekoisia tavoitteita.

Tulin kuitenkin siihen tulokseen, etteivät asiani ole ihan niin stabiililla pohjalla, että minun kannattaisi lähteä tälläiselle “katsotaan mitä käy”-linjalle. Eli ainakin tänä vuonna asetetaan ihan konkreettisia tavoitteita ja ehkäpä ensi vuonna kokeilen sitä intuitiopohjaista lähestymistapaa. Johtuuko tämä päätös jostain pelosta vai onko se oikeasti järkevä, se varmaan selviää myöhemmin.

Edellisessä kirjoituksessa luotiin katsaus vuoteen 2011, joka oli ainakin omasta mielestäni enemmän tai vähemmän onnistunut. Monen asian olisin voinut hoitaa paljon paremmin, mutta eipä mikään kauhean huonostikaan mennyt ja mitään peruuttamatonta vahinkoa ei ainakaan syntynyt. Virheistä ollaan toivon mukaan opittu ja tästä vuodesta tulee toivon mukaan edellistäkin huikeampi. Tai sellaisen siitä ajattelin tehdä.

Mutta listaanpas niitä tavoitteitani. Alkuun näitä enemmän tai vähemmän ammattiini liittyviä:

Ensimmäiseksi tulee mieleen, että haluan kovasti vetää muutamia puhujakeikkoja näistä samoista aiheista joista kirjoitan. Mielessäni eivät vielä kiiltele rahalliset palkkiot, pikemminkin haluan lähinnä kokea miltä tuntuu puhua isommille ihmisjoukoille asioista joista on itse aidosti kiinnostunut. Pidän puhumisesta ja esilläolosta, joten aika varmasti nauttisin myös tälläisestä. Vinkki vinkki ; )

Samoin haluan kirjoittaa lisää lehtijuttuja. Ensimmäinen juttuni ehti tosin ilmestyä jo viime vuoden puolella, mutta kokemus oli kiva joten niitä tekisi mielellään lisää.

Sitten tämä blogi. Mitä tulee suomenkielisiin elämäntaitoblogeihin, niin niitähän ei kauheasti ole. Kilpailua valmennusalalla ei perinteisessä mielessä ole (ainakaan Suomessa, vielä), pikemminkin siinä pätee kaikki auttavat kaikkia-periaate. Joten oikeastaan toivoisin näkeväni enemmän tätä vastaavia virityksiä muiltakin. Mitä tulee omaan blogiini, jatkan sen kehittämistä ja laajentamista. Mitään konkreettisia numeroihin perustuvia tavoitteita en tälle aseta, mutta en koe että ainakaan tässä tilanteessa Suomen suosituimman elämäntaitoblogin titteli olisi mitenkään saavuttamattomissa. Tai no, onhan tämä useasti google-hauissa ensimmäisenä muutenkin, mutta ihan alkutekijöissähän tämä homma on.

Lisäksi haluan kirjoittaa kirjan. Ei mitään sen isompaa vielä hetkeen, suunnitelmissa olisi lähinnä jokin alle satasivuinen e-kirja. Sellaisen vääntäminen ei ole kovinkaan haasteellista eikä äärimmäisen aikaa vievääkään, joten miksipäs ei.

Sitten henkilökohtaisempiin tavoitteisiin.

Ensinnäkin haluan päästä opiskelemaan. En siksi, että saisin jonkin ammatin tai muistakaan perinteisistä syistä. Ikävä tosiasia vaan näyttää olevan se, että tässä vaiheessa elämää minun on tehtävä tämän ohessa joko töitä (olen muuten palaamassa kokoaikatöihin nyt heti vuoden alusta) tai opiskeltava. Ja näiden kahden välillä ei tarvitse minun tapauksessani kauhean kauaa valita. Työ toki tarjoaa paremman toimeentulon, mutta olen jo niin tottunut köyhäilemään, etten oikeastaan motivoidu rahasta. Sen sijaan jonkin ehkä turhankin, mutta mielenkiintoisen asian opiskelu tässä ohessa olisi aidosti mielenkiintoinen vaihtoehto.

Vaihtoehto tälle olisi jonkin aidosti 100% mielekkään työn löytäminen, mutta olen tässä mielessä sen verran nirso, ettei sellaisia näytä kauheasti valmiina olevan.

Lisäksi listaan tavoitteekseni mahdollisimman monen 30-päivän haasteen läpikäyminen. Näistä kirjoitan laajemmin myöhemmin, mutta kyse on siis 30 päivän jaksoista, joiden aikana tehdään/ollaan tekemättä päivittäin jotain asiaa. Esimerkiksi ollaan syömättä lihaa, luetaan tunti ääneen, opiskellaan tunti kieliä, nukutaan eri systeemin mukaan, harrastetaan jotain liikuntaa tai oikeastaan mitä tahansa. Näiden pointti on ihan vain yksinkertaisesti tutkia miltä nämä asiat itsekoettuina tuntuvat, ja siinä ohessa oppia itsestään ja elämästä uusia asioita.

Noin muutenkin voisi mainita elämän kokemisen ja tutkimisen muillakin kuin totutuilla tavoilla. Tällä hetkellä olen kovasti innostunut ajatuksesta, että voisin ehkä joskus ymmärtää maailmaa sellaisena, kuin se oikeasti on, eikä sellaisena kuin olemme sitä ehdollistumisen tuloksena oppineet ymmärtämään. En halua avata tätä vielä tässä vaiheessa sen enempää, mutta olen jo valmiiksi innoissani siitä mitä kaikkea tulen oivaltamaan.

Näiden yllämainittujen lisäksi minulta tietysti löytyy pitkä pitkä lista pikkutavoitteita, mutta en koe niiden listaamista tähän mitenkään olennaisena, joten jääkööt pois. Ja nyt pitääkin jo mennä, tavoitteiden toteuttaminen alkaa nyt ; )

Entä sinä? Mitkä ovat sinun tavoitteitasi tälle vuodelle? Miten voisit lähteä toteuttamaan niitä?

 

Lisää luettavaa:

  1. Millaisen vuoden haluat?
  2. Oletko jämähtänyt mukavuusalueellesi?
  3. Myönteinen ajattelu ei riitä