teetkö tarpeeksi asioita joista pidät

Mikä tekee meidät onnelliseksi?

Ainakin se, että saamme tehdä juuri sitä mitä haluamme tehdä. Se taas, kuten kaikki tietävät, ei ole ihan niin helppoa. Jokaisella on ei-niin-kivoja velvollisuuksia, tehtäviä ja asioita jotka  pitää hoitaa. Usein niitä on hyvin paljon, jolloin aikaa kaikkeen kivaan on vastaavasti paljon vähemmän. Ja mitä vähemmän kivoja asioita saamme tehdä, sen onnettomampia olemme. Käy järkeen, eikö.

Tänään emme uppoudu ollenkaan siihen, mistä saamme lisää aikaa tai miten käytämme vähemmän aikaa ikäviin juttuihin. Ei, emme ole edes siellä asti. Miksikö?

Siksi, ettei valtaosa meistä ole koskaan aidosti ajatuksen kanssa kartoittanut mistä kaikesta pitää ja mikä kaikki saa meidät iloisiksi! Siinähän ei sinäällään ole mitään väärää, osaammehan nimetä ilman tälläistä kartoitustakin hyvin paljon asioita joista pidämme. Se ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Miksei?

Kun pyydän ihmisiä nimeämään asioita joista he pitävät, lista näyttää yleensä kutakuinkin tältä: “Pidän ulkona käymisestä, ajanvietosta ystävien kanssa, ruoanlaitosta, leffojen katsomisesta, joogatuntien ottamisesta ja pitkään nukkumisesta”.

Kivoja asioita kaikki, mutta saako noin pienestä määrästä tarpeeksi hyviä fiiliksiä jokaiselle päivälle ja ovatko ne fiilikset tarpeeksi intensiivisiä? Joillekin ovat, mikä on äärimmäisen hieno asia, toisille taas eivät.

Vaikka luulisi, että kivojen asioiden tekeminen tapahtuisi kuin itsestään, näin ei ole. Mikäli velvollisuuksia on paljon, on kivoille asioille varattava yhtälailla aikaa, muuten ne jäävät helposti velvollisuuksien jalkoihin.

En sano, että kaikki kivat asiat pitäisi merkitä almanakkaan. On kuitenkin kiinnitettävä huomiota siihen, että niitä tulee tehtyä, vaikka velvollisuudet kuinka painaisivat päälle, muuten elämästä katoaa mielekkyys varsin nopeasti.

Tehtävä:

Mistä kaikesta pidät ja mistä saat hyviä fiiliksiä? Mistä tulet onnelliseksi? Nappaa paperia tai avaa muistio ja kirjaa ylös kaikki mikä vain tulee mieleesi.

Käy luomasi lista läpi. Kuinka paljon ja kuinka usein teet näitä asioita? Tarpeeksi? Liian vähän? Kuinka monesti olet päässyt tekemään niitä viimeisen parin päivän aikana? Oletko tyytyväinen omaan tahtiisi?

Mikäli et, suosittelen tarkkailemaan tästä lähtien sitä, kuinka usein niitä kivoja asioita teet. Mikäli määrä näyttää turhan vähäiseltä, raivaa tilaa kalenterista.

Mikäli aikaa ei vain ole, on ongelma toki jo astetta hankalampi. Sitä voi alkaa selvittelemään esimerkiksi opettelemalla ajanhallintaa, mutta se on jo aivan toinen aihe, johon ei nyt mennä.

Joten hei, tehkää palvelus itsellenne tekemällä enemmän niitä asioita, joista pidätte!