Teetkö tarpeeksi asioita, joista pidät?

teetkö tarpeeksi asioita joista pidät

Mikä tekee meidät onnelliseksi?

Ainakin se, että saamme tehdä juuri sitä mitä haluamme tehdä. Se taas, kuten kaikki tietävät, ei ole ihan niin helppoa. Jokaisella on ei-niin-kivoja velvollisuuksia, tehtäviä ja asioita jotka  pitää hoitaa. Usein niitä on hyvin paljon, jolloin aikaa kaikkeen kivaan on vastaavasti paljon vähemmän. Ja mitä vähemmän kivoja asioita saamme tehdä, sen onnettomampia olemme. Käy järkeen, eikö.

Tänään emme uppoudu ollenkaan siihen, mistä saamme lisää aikaa tai miten käytämme vähemmän aikaa ikäviin juttuihin. Ei, emme ole edes siellä asti. Miksikö?

Siksi, ettei valtaosa meistä ole koskaan aidosti ajatuksen kanssa kartoittanut mistä kaikesta pitää ja mikä kaikki saa meidät iloisiksi! Siinähän ei sinäällään ole mitään väärää, osaammehan nimetä ilman tälläistä kartoitustakin hyvin paljon asioita joista pidämme. Se ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Miksei?

Kun pyydän ihmisiä nimeämään asioita joista he pitävät, lista näyttää yleensä kutakuinkin tältä: “Pidän ulkona käymisestä, ajanvietosta ystävien kanssa, ruoanlaitosta, leffojen katsomisesta, joogatuntien ottamisesta ja pitkään nukkumisesta”.

Kivoja asioita kaikki, mutta saako noin pienestä määrästä tarpeeksi hyviä fiiliksiä jokaiselle päivälle ja ovatko ne fiilikset tarpeeksi intensiivisiä? Joillekin ovat, mikä on äärimmäisen hieno asia, toisille taas eivät.

Vaikka luulisi, että kivojen asioiden tekeminen tapahtuisi kuin itsestään, näin ei ole. Mikäli velvollisuuksia on paljon, on kivoille asioille varattava yhtälailla aikaa, muuten ne jäävät helposti velvollisuuksien jalkoihin.

En sano, että kaikki kivat asiat pitäisi merkitä almanakkaan. On kuitenkin kiinnitettävä huomiota siihen, että niitä tulee tehtyä, vaikka velvollisuudet kuinka painaisivat päälle, muuten elämästä katoaa mielekkyys varsin nopeasti.

Tehtävä:

Mistä kaikesta pidät ja mistä saat hyviä fiiliksiä? Mistä tulet onnelliseksi? Nappaa paperia tai avaa muistio ja kirjaa ylös kaikki mikä vain tulee mieleesi.

Käy luomasi lista läpi. Kuinka paljon ja kuinka usein teet näitä asioita? Tarpeeksi? Liian vähän? Kuinka monesti olet päässyt tekemään niitä viimeisen parin päivän aikana? Oletko tyytyväinen omaan tahtiisi?

Mikäli et, suosittelen tarkkailemaan tästä lähtien sitä, kuinka usein niitä kivoja asioita teet. Mikäli määrä näyttää turhan vähäiseltä, raivaa tilaa kalenterista.

Mikäli aikaa ei vain ole, on ongelma toki jo astetta hankalampi. Sitä voi alkaa selvittelemään esimerkiksi opettelemalla ajanhallintaa, mutta se on jo aivan toinen aihe, johon ei nyt mennä.

Joten hei, tehkää palvelus itsellenne tekemällä enemmän niitä asioita, joista pidätte!

klikkaa verkkokauppaan


10 Comments

 • Mikäli noista pienistä arkipäiväisistä jutuista saadut hyvät fiilikset ei riitä, niin minkälaisista jutuista niitä kannattaisi etsiä? Miten? Siinä jotakin ehdotuksia, mistä olisi kiva lukea lisää postauksia. Tai jos niistä on jo, niin laiska kaipaa linkkejä :p Tsekkaa btw tämä http://www.linkwithin.com/

  Ihana tää uusi ulkoasu! Nyt kaikki löytyy tosi helposti.

  P.S. Parannusehdotus, joka vielä tuli mieleen, on esittelyjen kokoaminen samaan paikkaan. Nyt löysin 5-6 erilaista blogin/sinun esittelysivua. Ja jee, kiitos sähköpostitilaus-boksista :)

  • jevgeni

   Reply Reply 09.09.2011

   Moi Karla! Ja kiitti!

   Noista tulee ehdottomasti lisää asiaa :) Pitänee nostaa tätä julkaisutahtia hiukan, ehkäpä siihen kolmeen kertaan viikossa, on niin iso määrä juttuja tossa jonossa jo odottamassa :)

   Tommonen “samantapaisia postauksia” juttu tulee sitten, kun sisältöä on enemmän, koska nykyisellään se toistaisi vain niitä muutamaa samaa.

   Ja totta puhut esittelyistä tai niiden tapaisista. Pari jo piilotinkin, mutta uskon että voisin pudottaa tuon Aloita tästä-sivun kokonaan pois ja sisällyttää ne jonnekkin muualle. Pelottaa vaan, että toi tietoja-sivu paisuu semmoseksi super-isoksi jota ei jaksa enää kukaan.

 • jevgeni

  Reply Reply 09.09.2011

  Ainiin, kyselit niistä kuvista. Kuvia saa kommentteihin html-tägeillä. Eli (img src=”kuvanosoite”) mutta korvaat noi sulkumerkit täginuolilla < ja >
  Vai meinasitko tuollaista avatar-kuvaa?

 • Karla

  Reply Reply 10.09.2011

  Joo avatarta meinasin :)

  • jevgeni

   Reply Reply 11.09.2011

   Nyt sulla ainakin näkyy se. Sen pitäis tulla aina, jos oot kerra luonu tunnuksen tonne gravatar-palveluun. Ehket ollu viimeks kirjautunut kun ei toiminut? Vai teitkö jotain eri tavalla?

 • Karla

  Reply Reply 11.09.2011

  Ilmeisesti ei toiminu, kun laitoin sukunimen. En tajunnut, että kuva tulee gravatarin kautta, kun sitä ei lue missään. Ilmeisesti ennen luki, kun olen näemmä sinne joskus rekisteröitynyt :p

 • Irmuinen

  Reply Reply 16.09.2011

  Lista kivoista asioista? En muuten halua tehdä listaa kaikista asioista, joista pidän. Tulis sellanen olo, että tässäkö kaikki nyt on. Tykkään ajatella, että voi olla olemassa jotain kivaa, mistä en tiedä mitään. En pidä muutenkaan listaamisista, esim. KAIKKI omistamani kaverit, KAIKKI rahani tms. Ehkä pelkään, että listaamalla paljastuu se, miten liian vähän/paljon jotakin on, tai sitten asioiden valitseminen listaan on vaikeaa: onko se oikeasti kaverini, pidänkö tästä asiasta oikeasti jne.

  Lisäksi en koe, että mun pitäisi aktiivisesti ruveta tekemään kivoja asioita. Jos teen niitä “tarkoituksella”, ne tuntuvat enemmän kuin pakolta tai työltä eivätkä siis niin mukavilta asioilta. Musta kivaa on sellainen tylsänäolo, että tekee sitä, mitä tulee milloinkin mieleen, siis ilman suunnitelmia tms.

  Ehkäpä nuo vinkit soveltuvat paremmin sellaisille ihmisille, joilla on kiireitä ja paljon velvollisuuksia.

  • jevgeni

   Reply Reply 17.09.2011

   Heilleppä juuri :) Heillä, jotka pystyvät elämään hiukan vapaammin ei todennäköisesti olisikaan tätä ongelmaa.

   Oot muuten aivan oikeassa tossa, että on kivaa ajatella että jossain on vielä jotain kivaa, mistä ei tiedä mitään. Ehkäpä olisi parempi rajoittaa listaus sellaisiin tositositosikivoihin ja helposti tehtäviin juttuihin, ja jättää “kaiken muun” listalta pois. Toisaalta semmoisia pieniä ja kivoja juttuja löytyy melkolailla loputtomiin, jos niitä oikeasti alkaa miettimään.

 • Jetro

  Reply Reply 11.11.2011

  “saamme tehdä juuri sitä mitä haluamme tehdä.”

  Jalattomat ei juokse, sokeat ei ihaile maisemia, kuurot ei kuuntele musiikkia, köyhien illanvietto on rajattua, yksinäiset ei harrasta seksiä muuten kuin kätensä kanssa, jos edes on käsiä, edelliseen on poikkeuksena raiskaus, joka on kielletty, sodan keskellä ei eletä ilman pelkoa.
  Shit happens. Toisaalta asiat voi olla myös niin ettei mikään muu ole kivaa kuin syöminen. Kai tää ihan hyvä oli. En vaa ymmärrä ihmisten juttuja, ku oon kai jotenki sairas, mikä ei oo yhtään kivaa :(

  • jevgeni

   Reply Reply 11.11.2011

   Aivan totta. Nuo ovat kuitenkin niitä ikäviä poikkeuksia valtajoukosta (onneksi sentään!). Toki voisin mainita aivan jokaisen kirjoituksen yhteydessä että hei, eihän nämä jutut yhtäkkiä pädekkään jos olet vaikkapa jollain tavalla fyysisesti vammautunut, mutta tässä tapauksessa on aivan tietoinen valinta ikään kuin ohittaa koko asia. Johtunee myös siitä, etten ole koskaan työskennellyt fyysisesti rajoittuneiden kanssa, joten en aidosti myöskään tiedä miten nämä jutut toimivat heidän kohdallaan. Toki voisin käyttää maalaisjärkeä, mutta luotan mielummin oikeaan kokemukseen.

   Sen sijaan köyhillä ja yksinäisillä on kaikki mahdollisuudet muuttaa tilannettaan parempaan suuntaan, mikäli halua vain riittää. On totta, että he eivät voi juuri nykytilanteessaan viettää iltaa loistoravintolassa tai paneskella menemään, mutta he pystyvät halutessaan luomaan itselleen elämän, jossa tuo on mahdollista.

   Fyysisistä rajoitteista tuli muuten mieleen tämä kaveri http://www.youtube.com/watch?v=H8ZuKF3dxCY , joka on onnistunut luomaan itselleen ihmeellisen elämän siitä huolimatta, ettei hänellä ole käsiä tai jalkoja. Suosittelen tsekkaamaan, mieletöntä tavaraa.

Leave A Response

* Denotes Required Field