Testissä vuoden 2016 TÄYSII-seminaari

testissä täysii

15.10.2016 Tampereella järjestettiin jälleen TÄYSII-seminaari. Koska tapahtumasta on muutamassa vuodessa kasvanut suomen mittapuulla merkittävä elämäntaito- ja hyvinvointialan tapahtuma, kävin paikanpäällä testaamassa, mitä se piti sisällään :)

Edellisen kerran olin tapahtumassa muistaakseni vuonna 2012 ja sillävälin tapahtuma on kieltämättä muuttunut paljon. Koko on kasvanut joka vuosi ja nyt oltiinkiin saatu koko Tampere-talon pääsali melko täyteen. En osaa sanoa, kuinka paljon osallistujia tarkalleen ottaen oli, mutta kovaa suosiota tapahtuma näytti nauttivan.

Seminaarin “TÄYSII”-nimestä tulee itselleni äkkiseltään mieleen sellainen jeejee-menestytään elämässä-meininki ja sitä ennakkoon odotinkin. Sisältö kuitenkin yllätti, oikeastaan hyvälläkin tavalla:

Vuoden 2016 semman aiheena oli “muutos” ja sitä lähestyttiin yllättävän inhimillisestä ja ihmisläheisestä näkökulmasta. Vaikka valaistus, puhujien esilletuonti ja puitteet muutenkin toivat mieleen sellaisen suuren maailman jenkkimeningin, oli itse seminaarin sisältö hyvinkin kilttiä, pehmeää ja tunteellista tavaraa. Puhujat toivat esiin yllättävänkin henkilökohtaisia kokemuksia, pääasiassa elämän rankalta puolelta. Trendi oli selvästi enemmän koskettavien tarinoiden kuin sellaisen motivaatiohehkutuksen suuntaan, mitä itse olin ennakkoon odottanut. Homma kuitenkin toimi loistavasti ja saatiinpa mukaan lopulta myös sitä motivaatiohehkutustakin sopivan hillityssä määrin.

Esitysten taso oli itselleni myös myönteinen yllätys. Koska puhun itsekin ammatikseni, huomaan herkästi väheksyväni perisuomalaista esiintymistyyliä, jossa ei oteta riskejä, ei heittäydytä eikä tuoda omaa itseään esiin. Tällainen meininki onneksi loisti tälläkertaa poissaolollaan: Puhujat todellakin tuntuivat aidoilta, toivat rohkeasti esiin tunteita ja kertoivat oikeastikin aika rankoista henkilkohtaisista jutuista, mistä olin kovasti vaikuttunut. Tällaista meininkiä toivon koko sydämestäni Suomen puhealalle paljon enemmänkin.

Puhujalista näytti tältä:

 • Laulaja ANTTI RAILIO
 • Myyntimies JETHRO ROSTEDT
 • Laulaja JANNIKA B
 • Psykoterapeutti MAARET KALLIO (Hesarin “Lujasi Lempeä”-kolumnisti)
 • Tietokirjailija MAARETTA TUKIAINEN
 • Taiteilija MANUELA BOSCO
 • Renessanssimies PETRI HIISSA
 • Yrittäjä ROBERT LAPPALAINEN
 • Äänitaiteilija RUDI ROK
 • Kauppias SAMPO KAULANEN (“Jounin kyläkauppa”)
 • Koomikkopappi SAMPSA SIMPANEN
 • Hidasta elämää –sivuston perustaja SANNA WIKSTRÖM

Puheiden välissä oli hyvälaatuisia musiikkipläjäyksiä esiintyviltä artisteilta ja juontajan (Henna Länsipää, Natural High Healing-festarin perustaja) vetämiä pieniä väliohjelmia kuten tunteiden nostatusta tai rauhoittavaa meditaatiota. Koin hetkittäin ehkä vähän rajuksi sen, että tunteita nostattavan puhujaesiintymisen jälkeen painuttiin meditaatioharjoituksen avulla heti rauhallisiin meininkeihin, mutta meditoiminen on kuitenkin ihan kivaa puuhaa noinkin toteutettuna, joten pääasiassa homma toimi.

Ohjelman kesto oli 12-18 (välissä ruoka- ja kahvitauko) ja jatkui tämän jälkeen vapaaehtoisella iltaohjelmalla, johon en tällä kertaa osallistunut, sillä kaksi edellistä yötä olin onnistunut nukkumaan vain sen 4h per yö. Väsytti. Ilta-ohjelmaan (hotelli Tornissa) olisi tosin ollut kiva osallistua siksi, että tämä tapahtuma näyttäisi olevan tällä elämänhallinta-alalla myös verkostoitumisen ja tuttujen tapaamisen kannalta todella oiva. Seminaarin tauoilla meinasi iskeä jatkuvasti runsaudenpula, kun yrittäjäkollegoita, yhteistyökumppaneita ja tuttuja oli paikalla todella paljon. Sikälikin tämä oli mielekäs kokemus, kivaa tavata kaikkia ykköstyyppejä samassa paikassa :)

Täysii-seminaarin perustaja Andy Hopi taisi jossain välissä mainita, että heidän tarkoituksensa on kehittää seminaaria sellaiseen tavallisen kansan makuun sopivaan suuntaan, eikä tähdätä tätä sellaiselle perinteiselle business- ja suorittaja-porukalle. Tämän vuoden kokemuksen perusteella sanoisin, että tässä oli ohjelman kannalta onnistuttu, koska meininki oli pääosin juuri suomalaiseen perusihmiseen vetoavaa, joskin itse vähän tällaisena suorittajatyyppinä olisin kaivannut ehkä ihan vähän lisää juuri sellaista business/onnistumishehkutusmeininkiä.

Antaisin vielä kiitosta siitä, että tämän kokoiseksi tapahtumaksi tämä on aidosti edullinen. Kun maailmalla vastaavien semmojen hinnat pyörivät useissa sadoissa dollareissa, Täysii-semma kustantaa muistaakseni sen 95 euroa. Mistä päästäänkin sitten asiaan:

Ajattelin mennä tuonne myös ensi vuonna ja koska minulla oli tuolla aidosti kivaa, niin kehtaan suositella tätä muillekin. Liput ensi vuoden semmaan ovat myynnissä ja vieläpä ihan hyvin ehdoin, käy vilkaisemassa tilanne täältä. Ensi vuoden teemana on “intohimo” ja puhujalista löytyy semman sivuilta. Jos yhtään nappaa niin omasta puolestani suosittelen :–)

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia