Totuus nopeasta oppimisesta ja muistin parantamisesta: Kurssiarvostelu

totuus nopeasta oppimisesta ja muistin parantamisesta

Moi!

Finlandia Academylta pyydettiin minua arvostelemaan heidän uusi oppimista ja muistia käsittelevä itseopiskelukurssinsa. Ja koska olen aina valmis auttamaan, tartuin heti toimeen. Seuraavaksi vähän fiiliksiäni tästä kurssista:

(lisäys jälkikäteen: arvostelun kirjoittamisen jälkeen minulle selvisi, että kyseessä on jo arvostelemani kurssin uusi ja päivitetty versio. Arvosteluvaiheessa en tätä tiennyt, joten arvostelu on kirjoitettu ikään kuin “tyhjältä pöydältä”.)

Aiempien kokeilemieni FA:n kurssien lailla tämä on PDF-muotoinen, itse koneelta opiskeltava kokonaisuus, joka tässä tapauksessa on 114-sivuinen ja sisältää 18 lyhyehköä kappaletta. Teksti on helppoa ja omaan makuuni ehkä jopa liian yksinkertaistettua, mikä tosin helpottaa itse informaation omaksumista melko paljon. Aiheet keskittyvät

  • muistiin (muisti ja muistitekniikat, kuinka muistia voi parantaa ja miten se todellisuudessa toimii)
  • oppimiseen (kuinka oppiminen toimii, oppimistekniikat, kuinka oppia enemmän ja helpommin, oppimista tukevat tavat) ja
  • pikalukemiseen (kuinka lukea nopeammin ja löytää tekstistä tärkeät asiat helpommin).

Kaikki aiheet keskittyvät saman teeman ympärille: Kuinka oppia mahdollisimman hyvin mahdollisimman vähällä vaivalla. Tämä oli jotain, mikä kiinnosti itseäni kovasti, sillä vihaan kaikenlaista vaivannäköä.

No, kuten arvata saattaa, mitään ihmelääkettä vaivattomaan oppimiseen ei tämäkään kurssi tarjoa. Mikäli oppia tahtoo, on ainakin tiettyä vaivaa nähtävä. Tämä on minusta kovin ikävää, mutta ei yllätä mitenkään, eihän maailma ihan niin helppo paikka ole. Sen sijaan lupauksensa helpottaa ja tehostaa oppimista se lunastaa. Opiskelutapojansa joutuu ehkä hieman laittamaan uusiksi, mutta ainakin minun kohdallani se näyttää tuottaneen tulosta.

Minun on ehkä hieman vaikea arvostella tätä täysin objektiivisesti siksi, että olen käynyt läpi myös muut Finlandia Academyn tuotteet, ja ne sisältävät hyvin paljon samaa informaatiota. Lisäksi olin opiskellut tämän kurssin aiheita myös aiemmin. Tästä syystä olin vähintään sivunnut kaikkia tämän kurssin tarjoamia aiheita ja oppeja jo ennen sen aloittamista. Kurssi on itsessäänkin helpoksi ja selkeäksi kirjoitettu, mutta aiempi kokemukseni saattoi helpottaa sitä entisestään.

Sanoisin, että jos olisin ummikko muistitekniikoissa, pikalukemisessa, oppimistekniikoissa ja muissa tämän kurssin aiheissa, olisi tästä ollut minulle suuresti hyötyä. Sisältö itsessään on melko rautaa. Mutta koska olin oikeastaan tutustunut valtaosaan tästä kaikesta informaatiosta jo muita teitä, tarjosi tämä aika vähän uusia oivalluksia. Tästä syystä suosittelen kurssia kaikille heille, jotka

  • eivät ole aiemmin tutustuneet aiheeseen tai lukeneet siitä ainoastaan pintapuolisesti
  • haluavat yksinkertaistaa ja selkeyttää opiskeluaan ja oppimistekniikoitaan
  • ovat oppineet oppimaan suomalaisissa kouluissa. Tämä on oma henkilökohtainen mielipiteeni, mutta ne oppimistekniikat, joita olen koulussa oppinut ja joita tiedän siellä opetettavan, ovat aivan järkyttävän hirveitä.

Mikäli taas olet

  • tutustunut aiheeseen syvemmin jo muualla tai kahlannut läpi tämän aiemman version
  • tykkäät nähdä ylimääräistä vaivaa opintojesi eteen,

ei tätä välttämättä kannata itselleen hankkia. Hinta tosin on tämän kirjoitushetkellä kai viisi kymppiä, mikä ei ihan hirveästi. Muistaakseni tätä tosin pääsee kokeilemaan maksutta kuukauden ajan, joten eipä siinä mitään häviäkään.

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia