uuden alun poweria

Moi!

Uudet alut. Niissä on sitä JOTAIN.

Olen jo vuosien ajan tiennyt olevani alkuinnostuja. Lähes aina uuden alun – olkoot se uusi lukuvuosi, uusi projekti, uusi kalenterivuosi tai vastaava – kohdatessani olen äärimmäisen innostunut, energinen, tarmokas ja täynnä ideoita. Alussa mikään ei tunnu tylsältä, motivaatio ei ole vielä loppunut eikä väsymys paina päälle.

Kyseessä on siis tila, jossa toivoisi olevansa aina.

En ikävä kyllä tiedä miten onnistuisin siinä. Yleensä alkumotivaatio ja energia tuntuu haihtuvan projektista riippuen viimeistään siinä viikon kuluttua aloituksesta. Tämä valmennus- ja valokuvausjuttuni ovat elämäni todennäköisesti ainoita projekteja, joita olen jaksanut parin viikon sijasta pari vuotta. Ne loput 99% projekteista sitten pysyvätkin elossa juuri sen pari viikkoa.

En koe sitä suorastaan huonona asiana. Ne innostavat minua hetken ja sitähän haluankin: innostusta elämääni. Kun ne lakkaavat olemasta innostavia, minusta on ihan okei kuopata ne, enhän halua tehdä elämässäni asioita, joista en ole innostunut.

Ennen syyllistin itseäni siitä että jätän asioita kesken. Koin sen ajan ja energian tuhlaamisena, kun en saanut oikein mitään valmiiksi. Ja onhan se vähän sitä. Täydellisenä tuhlauksena en sitä kuitenkaan enää onnistu näkemään, pikemminkin koen sen vaihtokauppana. Satsaan johonkin aikaa ja energiaa, vaihdossa saan innostusta ja hyvää mieltä. Ei huono vaihtokauppa, vai kuinka?

Joku voi kokea tämän itsestäänselvyytenä, mutta minulle oli aikoinaan todellinen oivallus, ettei kaiken mihin aikaa ja energiaa satsaan tarvitse olla jotenkin käsinkosketeltavan tuloksekasta. Myös aineeton hyöty, tässä tapauksessa se innostus ja hyvä mieli kelpaavat oikein hyvin.

En ole koskaan ennen tehnyt tätä tarkoituksella, mutta ensi kerran kun tylsä olo uhkaa yllättää saatan vaikkapa aloittaa jonkin uuden projektin ; ) Mukavaa kun on näin helppo tapa saada lisää innostusta elämään. Tosin olen luonteeltani sarjainnostuja, aina tuntuisi olevan enemmän innostavia juttuja kuin aikaa niiden toteuttamiseen.

Kaikkien kohdalla ei varmaan ole näin. Mites tuota, onko lukijoiden joukossa sellaisia, joita uudet alut eivät innosta tai uusia innostavia ideoita ei vain tunnu löytyvän? Ja jos näin, niin onko joku onnistunut keksimään ratkaisun kyseiseen pulmaan?