Uuden elämän aloittaminen on hyväksyttävämpää kuin koskaan!

uuden elämän aloittaminen on hyväksyttävämpää kuin koskaan

Selailin tässä uusinta Positiivareiden Onnistuja-julkaisua, ja vastaan sattui juttu koskien heidän netissä toteuttamaansa kyselytutkimusta (2505 osallistujaa) aiheesta työpaikan vaihtaminen ja uuden elämän aloittaminen. Kyselyn tulokset näyttävät mm. seuraavilta:

– 81 prosenttia suomalaisista on harkinnut viimeisen vuoden aikana työpaikan vaihtoa usein tai joskus.

– 78 prosenttia vastaajista on harkinnut uran vaihtoa tai ”uuden elämän” aloittamista.

(täydelliset tulokset täältä)

Okei, ehkä kyse on vain minusta, mutta NELJÄ VIIDESOSAA kuulostaa ainakin omaan korvaani aika älyttömän suurelta määrältä. En suinkaan kyseenalaista, olenhan itsekin ollut elämäni aikana tasan yhdessä paikassa, josta en olisi halunnut pois.

Miksikö hehkutan tätä kyselyn tulosta?

Siksi, että törmään suhteellisen usein henkilöihin, jotka kyllä tahtoisivat tämänkaltaisia muutoksia elämäänsä, mutta kokevat ettei se ole “hyväksyttyä”. Että on jonkinlainen hyve pysyä kerran valitsemallaan urapolulla tai alalla, ja että vaihtaminen tarkoittaisi kaiken saavutetun poisheittämistä. Että tälläisen muutoksen läpivieminen olisi jotenkin väärin.

No, enpä kyllä näiden tulosten näkemisen jälkeen enää uskoisi siihen, että vaihtaminen olisi jotenkin epähyväksyttävää. Päinvastoin.

Miettikäähän tätä ja nauttikaa syksystä :)

klikkaa verkkokauppaan


7 Comments

 • Veikkaan että jos muutoksen tekoa empivien kanssa keskustelisi pidempään ja syvällisemmin, huomaa ettei ongelma ole edes siinä, että he kokevat etteivät muut hyväksy sitä — se on vain kätevä tekosyy — vaan jossain vieläkin kipeämmässä ja henkilökohtaisemmassa uskomuksessa tyyliin “minun pitää tienata elantoni kärsien” tai “muutos on vaarallista” tms.

  Kiitos hyvästä blogista!

  • jevgeni

   Reply Reply 01.10.2011

   Moi Katri ja kiitos! :)

   Niinhän se menee, helppo tekosyyhän tuo on. On kuitenkin äärimmäisen mukavaa että sekin on nyt todistettu “vääräksi”.

 • Mikael

  Reply Reply 01.10.2011

  Moi! Löysin eilen tämän sivun ihan sattumalta ja uppouduin lähes pariksi tunniksi lukemaan kirjoituksiasi. Tahdon vain sanoa, että on todella hyvät sivut ja paljon hyvää asiaa! Kirjoitus mm. ujouden voittamisesta oli todella hyvä ja kaikki ne kirjoitukset rohkeudesta. Itsekin olen kaksytjotain nii pystyy kyl hyvin samaistumaan. Jatka samaan malliin!

  • jevgeni

   Reply Reply 02.10.2011

   Kiitti! Aina yhtä siistiä kuulla että kelpaa!

 • Hehee! Onneksi me ihmiset ollaan uskomattoman hyviä keksimään uusia tekosyitä. ;-)

  • jevgeni

   Reply Reply 02.10.2011

   Haha, välillä on jopa mielenkiintoista että kuinka paljon niitä lopulta saisi keksittyä jos oikeesti tosissaan keskittyisi siihen x)

 • Mä olen niin luonnonlahjakkuus tekosyiden keksimisessä, että niitä syntyy jatkuvasti ihan huomaamattakin. :-)

Leave A Response

* Denotes Required Field