Katkeran ihmisvihaajan on vaikeaa löytää seuraa

vaikeaa loytaa seuraa katkera ihmisvihaaja

Mitä tehdä, jos sinun on vaikeaa löytää seuraa? Tänään aihetta käsitellään taas hieman uudesta näkökulmasta.

Olen monesti tuonut täällä esiin sitä, mitä teen työkseni. Minulla on Rohkeuskoulu -niminen lafka, jossa keskityn tarjoamaan palveluja, joiden tarkoitus on auttaa ihmisiä ratkaisemaan erilaisia sosiaalisuuden haasteita. Käytännössä tämä tarkoittaa usein esimerkiksi ujoudesta vapautumista tai parisuhteen löytämistä.

Olen huomannut, että eräs piirre toistuu hyvin monen sellaisen ihmisen kohdalla, jonka on vaikeaa löytää seuraa tai ainakaan pitää siitä kiinni. Se ominaisuus on katkeruus muita ihmisiä kohtaan tai suoranainen ihmisviha. Yllättävän moni suhtautuu vihaisella katkeruudella muihin ihmisiin.

Heidän puheissaan muut ihmiset ovat esimerkiksi paskaa, lampaita, tyhmiä, idiootteja, itsekkäitä kusipäitä ja niin edelleen. Kaikkea hyvin ikävää siis. Tämä on itsessään toki ymmärrettävää, sillä hyvin monella meistä on taustallaan todella huonoja kokemuksia muista ihmisistä. Ja huonot kokemukset ymmärrettävästi katkeroittavat.

Seuran löytämisen ja siitä kiinnipitämisen kannalta tällainen katkera ihmisviha on kuitenkin valtava ongelma. Tarkastellaan, että miksi näin on.

Harva jaksaa katkeran valittajan seuraa

Ensimmäinen ja melko itsestäänselvä syy on tietenkin se, että katkeran valittajan seura on usein todella raskasta. Lähtökohtaisesti ihmiset haluavat nauttia muiden seurasta, mutta se voi olla vaikeaa, jos toinen ei muuta teekään kuin valittaa siitä, kuinka paskaa kaikki on. Muut taas joutuvat joko sietämään tätä valittamista tai sitten lohduttelemaan ja vakuuttamaan toiselle, ettei kaikki ehkä olekaan ihan niin huonosti, kuin tämä väittää.

Mielenkiintoisesti edes katkerat valittajat itse eivät aina näytä jaksavan muiden katkerien valittajien seuraa. Olen monesti kuullut, kuinka tällainen ihminen kuvailee, ettei esimerkiksi innostunut treffeillä toisesta osapuolesta, sillä tämä ei tehnyt muuta kuin valitti.

Valittaminen on toki inhimillistä ja usein jopa terapeuttista, mutta kunnioitusta sillä harvoin saa. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että hillitsemme valittamisemme määrää tai säästämme sen esimerkiksi luotettujen ystäviemme seuraan.

Ihmisvihaaja vihaa pohjimmiltaan myös sinua

Toinen syy sille, miksi ihmisvihaajan on vaikeaa löytää seuraa on se, että muut suhtautuvat häneen suurella epäilyksellä ja varautuneisuudella. Heitä ymmärrettävästi huolestuttaa se, että jos ihmisvihaaja tuntuu vihaavan ja väheksyvän kaikkia muita ihmisiä, niin ajatteleeko hän samoin myös ystävistään tai kumppanistaan?

Ei välttämättä, mutta mahdollisuus siihen on suuri. Tämä tosin alkaa usein paljastumaan vasta, kun ihmissuhde alkaa menemään mönkään. Silloin, kun suhde toimii, ihmisvihaaja suhtautuu ystäviinsä tai kumppaniinsa ehkä hyvinkin asiallisesti ja arvostavasti. Kun suhde taas on jo epäonnistunut, alkaa ihmisvihaajan suusta tulemaan sitä katkeraa tekstiä: olitkin samanlainen vitun paska kuin kaikki muutkin. Harva jaksaa odotella tuollaisen aikapommin laukeamista.

Onko ihmisistä sitten ihan pakko tykätä?

Jos katkeralla ja ihmisvihamielisellä asenteella ei saa seuraa, tarkoittaako tämä sitten sitä, että on väen väkisin pakko pitää muista ihmisistä?

Mielestäni ei. Jokaisen ajatukset ovat ihmisen omia, eivätkö ne näy ulospäin, ennen kuin niistä puhuu. Seuran saamisen kannalta riittää jo se, että vähentää varsinaisen valittamisen määrää. Saahan ihmisiä vihata, mutta ei sitä kannata koko ajan tuoda esiin.

Ihmisviha on ongelma erityisesti deittailussa

Monen ihmisen ihmisviha näyttää suuntautuvan erityisesti vastakkaiseen sukupuoleen. Moni mies tuntuu vihaavan naisia ja moni nainen tuntuu vihaavan miehiä. Syyt tähän voivat olla sinänsä ymmärrettäviä ja inhimillisiä (esim. ihminen on tullut petetyksi useamman kerran), mutta mitään viehättävää tässä ei ole.

Miksi nainen haluaisi itselleen miehen, joka vihaa naisia? Miksi mies haluaisi itselleen naisen, joka vihaa miehiä? Varsinkin, kun tarjolla on pilvin pimein sellaisiakin kumppaniehdokkaita, jotka eivät vihaa koko sukupuoltasi.

Tällaisia ajatuksia tällä kertaa.

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia