VITKUTTELETKO SIIVOAMALLA

Luulen etten ole pahasti väärässä, jos oletan että useimmat lukijoista sortuvat klassiseen tapaan vitkutella: Kun jotain pitäisi saada tehtyä, he alkavatkin sen sijaan siivota.

Minä olen sen verran kova vitkuttelija, että siivottua tulee todellakin paljon. En edes pidä kovasti siivoamisesta, mutta vielä vähemmän pidän ikävien töiden tekemisestä, joten siivoaminen tuntuu yleensä paremmalta ratkaisulta.

Koska työt olisi kuitenkin hyvä saada tehtyä, olen löytänyt ainakin toisinaan toimivan metodin:

(rumpusoolo…)

Kun siivottavaa ei ole, en voi vitkutella sen varjolla.

(Pääosin) Yksin asuvana on tietysti helppoa jaella neuvoja kuten “pidä se kämppä siistinä”. Eihän se isommissa perheissä sellaisena pysy. Mutta niissäkin saattaa seuraavasta tempusta olla apua:

Joka aamu aamutoimieni lomassa pyhitän 5 minuuttia paikkojen siistimiselle. Se on todella pieni aika, mutta joka päivä tehtynä sillä ihan oikeasti näyttää saavan paikat pysymään asunnon koosta riippuen joko loistavassa tai edes siedettävässä kunnossa.  Viisi minuuttia aamusta vähentää tai jopa poistaa myöhemmän vitkuttelusiivouksen tarvetta, ja kyllä se siisti huone muutenkin saa paremmalle mielelle kuin joku hirveä sotkukaaos.

Siistiä ja tehokasta päivänjatkoa toivoo,

nimmari