Yleissivistys on tärkeää sosiaalisuudesta nauttimisen kannalta

yleissivistys on tarkea sosiaalinen taito

Yleissivistys on tärkeä asia, jonka avulla sosiaalisista tilanteista tulee sujuvampia, mukavampia ja antoisampia. Vaikutusmekanismi on yksinkertainen ja menee näin:

Sosiaalisissa tilanteissa me keskustelemme ihmisten kanssa. Mitä helpompaa ja antoisampaa keskusteleminen on, sitä enemmän nautimme sosiaalisista tilanteista. Yleissivistys taas mahdollistaa sen, että pystymme osallistumaan keskusteluihin helpommin, sillä meillä on tietoa keskustelujen aiheista. Keskusteluihin osallistuminen myös jännittää vähemmän, kun ei tarvitse pelätä, että ei keksi mitään puhuttavaa.

Taitava keskustelija siis käytännössä pystyy tarttumaan useampiin aiheisiin ja tuomaan keskusteluihin jotakin lisää. Tämän vuoksi onkin tärkeää kehittää yleissivistystään. Se onnistuu tietenkin lukemalla kirjoja, opiskelemalla, katsomalla sivistäviä videoita, lukemalla uutisia ja niin edelleen.

Myös omasta elämästämme tulee rikkaampaa ja antoisampaa, kun ymmärrämme paremmin, mitä meitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu.

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Myös ujoudesta ja sosiaalisten tilanteiden jännittämisestä vapautuminen parantaa huimasti kykyämme nauttia sosiaalisista tilanteista. Siksi kannattaa tutustua esimerkiksi meidän aihetta käsittelevään verkkokurssiin.

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia