nimien muistaminen

Hei ja tervetuloa viikoittaisen videoblogin pariin. Tänään aiheena on nimien muistaminen ja siihen liittyvät tekniikat.

Huono nimimuisti on jotain, mihin lähes kaikki ihmiset samaistuvat. Tässä ei ole kyse siitä, että useimmat meistä olisivat omasta syystään huonoja muistamaan nimiä, vaan kyse on aivoteknillisestä seikasta. Toisin kuin esimerkiksi kasvojen muistamisessa (jossa useimmat sanovat olevansa hyviä), ei nimien muistamisella ole ollut meille lajina säilymisen kannalta yhtä suurta merkitystä.

Kasvoista olemme esimerkiksi pyrkineet nopeasti päättelemään, onko joku ihminen ystävämme vai vihollisemme. Tutkimuksissa on jopa havaittu, että katseemme hakeutuu väkijoukossakin yllättävän nopeasti kohti vihaisia kasvoja, niin tehokas on tämä suojajärjestelmämme osa. Sen sijaan nimet ovat lähtökohtaisesti vain kirjainjonoja, joilla ei itsessään ole merkitystä, ennen kuin itse johonkuhun ihmiseen tutustuessamme niitä nimeen tulemme liittäneeksi.

Koska nimien muistaminen on vaikeaa, voidaan siihen ottaa avuksi mm. seuraavia muistitekniikoita.

Mukavia katseluhetkiä!

PS. Jos tykkäsit tästä, niin voit halutessasi vilkaista myös muita videoita videoblogistani. Täydellinen videolistaus löytyy täältä. Kiitos paljon!

PPS. Otan myös mielelläni vastaan aihe-ehdotuksia videoita ja tekstejä varten, niitä voi laittaa osoitteeseen elaparemmin@elaparemmin.fi, kiitos!

Rakkaudella,

Jevgeni