Nimien muistaminen: 5 tehokasta tekniikkaa, joiden avulla muistat nimet paremmin

nimien muistaminen

Hei ja tervetuloa viikoittaisen videoblogin pariin. Tänään aiheena on nimien muistaminen ja siihen liittyvät tekniikat.

Huono nimimuisti on jotain, mihin lähes kaikki ihmiset samaistuvat. Tässä ei ole kyse siitä, että useimmat meistä olisivat omasta syystään huonoja muistamaan nimiä, vaan kyse on aivoteknillisestä seikasta. Toisin kuin esimerkiksi kasvojen muistamisessa (jossa useimmat sanovat olevansa hyviä), ei nimien muistamisella ole ollut meille lajina säilymisen kannalta yhtä suurta merkitystä.

Kasvoista olemme esimerkiksi pyrkineet nopeasti päättelemään, onko joku ihminen ystävämme vai vihollisemme. Tutkimuksissa on jopa havaittu, että katseemme hakeutuu väkijoukossakin yllättävän nopeasti kohti vihaisia kasvoja, niin tehokas on tämä suojajärjestelmämme osa. Sen sijaan nimet ovat lähtökohtaisesti vain kirjainjonoja, joilla ei itsessään ole merkitystä, ennen kuin itse johonkuhun ihmiseen tutustuessamme niitä nimeen tulemme liittäneeksi.

Koska nimien muistaminen on vaikeaa, voidaan siihen ottaa avuksi mm. seuraavia muistitekniikoita.

Mukavia katseluhetkiä!

PS. Jos tykkäsit tästä, niin voit halutessasi vilkaista myös muita videoita videoblogistani. Täydellinen videolistaus löytyy täältä. Kiitos paljon!

PPS. Otan myös mielelläni vastaan aihe-ehdotuksia videoita ja tekstejä varten, niitä voi laittaa osoitteeseen elaparemmin@elaparemmin.fi, kiitos!

Rakkaudella,

Jevgeni

klikkaa verkkokauppaan


3 Comments

 • Soile

  Reply Reply 17.05.2016

  Hei!

  Onkohan tämä tulossa julkaisuun myös tekstinä? Aihe osuu ja uppoaa, mutta ajankäytöllisistä syistä itse mieluummin luen kuin katselen videoita. Toki joskus voi periaatteesta livetä, mutta huolestuneena seuraan, miten yksi jos toinenkin mielenkiintoinen blogi muuttuu videoblogiksi – ja siirtyy samalla pois seurannastani… Toivottavasti tälle ei käy niin, koska kirjoituksiasi on ollut mukava lukea!

  • Jevgeni

   Reply Reply 17.05.2016

   Moi :)

   Blogitekstien julkaisumäärä pysyy samana kuin ennenkin, eli ei vähene. Videoblogit ovat sitten lisäys niille jotka kattelee mieluummin videoita. Itselleni videot ovat toistaiseksi lisärasite sillä en ole ko. hommassa kovin taitava, mutta koska blogi on myös businesta ja koska youtube on tällä hetkellä maailman ylivoimaisesti ylivoimaisin markkinointikanava, niin niitäkin on alettava tekemään :)

   Tuplakäsittelyä eli saman aiheen tekstiksi ja videolle laittamista tulen tekemään silloin kun aika antaa myöten, mutta ihan kaikkea ei välttämättä tule tuplana. Tätä nimiaihetta olin joskus kolmisen vuotta takaperin jo käsitellyt, videolla esitetyt tekniikat ovat siinä jo mainittu :) https://elaparemmin.fi/blogi/9-tapaa-parantaa-nimimuistiaan/

   • Soile

    Reply Reply 18.05.2016

    Kiitos vastauksesta. Kiva kuulla, että tämä löytyi vielä kirjallisenakin. Täytyypä käydä lukemassa. Ja onnea videomaailman haltuunottoon, vaikka itse en sitä tulekaan seuraamaan :)

Leave A Response

* Denotes Required Field