siisti koti siivoaminen

Tämän tekstin aiheena on siisti koti ja siivoaminen. Moni haluaisi pitää kotinsa siistinä, mutta siivoaminen ei kuulu heidän lempiasioihinsa. Ainakin omalla kohdallani asia on näin. Siivoaminen tuntuu tylsältä ja siksi se tahtoi jäädä minulta ennen tekemättä. Yleensä päädyin siivoamaan lähinnä silloin, kun luokseni oli tulossa vieraita, enkä kehdannut näyttää, millaisessa läävässä oikeasti elinkään.

Tähän on onneksi tullut muutos. Nykyään kotini on aina varsin siisti. Ei mikään täydellinen ja puhtautta kiiltelevä, mutta riittävän siisti, jotta kotona olisi mukavaa olla ja jota sitä kehtaisi näyttää myös muille. Tärkeää minulle on se, että siisti koti ei vaadi minulta paljoa, vaan pysyy siistinä mahdollisimman vähällä vaivalla. Tässä tekstissä kerron, kuinka se minulta onnistuu.

Siisti koti pienellä vaivalla

Olen sikäli pervo kaveri, että tykkään katsoa sitä, kun muut ihmiset siivoavat. On kiinnostavaa nähdä, kuinka muiden tapa siivota poikkeaa omastani. Tämän muiden tarkkailun myötä olen huomannut, että yllättävän harva siivoaa siten, että keskittyisi täysillä vain ja ainoastaan siivoamiseen. Sen sijaan siivous näyttäytyy rentona puuhasteluna, jonka aikana voi vähän vilkuilla kännykkään ja lähettää kavereille viestejä, katsella sivusilmällä telkkaria, lueskella siivouksen aikana käteen sattuneita mainoksia ja niin edelleen.

Tässä ei ole mitään väärää, mikäli tällainen rento oheispuuhastelu tekee siivoamisesta mukavampaa. Samalla tällainen kuitenkin laskee siivoamisen tehoa ja johtaa siihen, että siivoamiseen menee paljon enemmän aikaa. Se on ongelma, mikäli siivous on jotakin, mistä ei lähtökohtaisesti nauti.

Jos siivoamiseen taas keskittyy täysillä, on kyseessä lopulta todella nopea toimitus. Muutamia minuutteja kestävän keskittyneen toiminnan avulla koti puhdistuu tehokkaasti ja nopeasti. Ihmisen keskittymiskyky on nollasummapeliä. Vaikka keskittyisit kahteen helppoon ja yksinkertaiseen hommaan samaan aikaan, molempien tulokset kärsivät yllättävän paljon.

Voit testata tämän itse: Siivoa 5 minuuttia tehokkaasti tai 5 minuuttia jonkin kivan oheistoiminnan ohella. Vertaa tuloksia. Täysillä keskittymällä saat aikaan valtavan paljon enemmän.

SIIVOUSNEUVO #1: Kun siivoat, siivoa täysillä siihen keskittyen. Yksinkertaista, itsestäänselvää ja hemmetin toimivaa.

SIIVOUSNEUVO #2: Päätä itsellesi sopiva siivousaika ja käytä 5 minuuttia joka päivä kotisi siistimiseen.

Itse siivoan kotini heti aamusta. Laitan munakellon päälle ja viritän siihen 5 minuuttia. En koskaan siivoa sen pidempään. Tarkoitus ei ole saattaa kämppää täydellisyyttä kiiltelevään kuntoon, vaan pitää se siistinä.

Koska asun tällä hetkellä melko suuressa kodissa, ei tarkoitus ole tietenkään siivota kaikkea kerralla. Sen sijaan yhtenä päivänä käytän viisi minuuttia kaikenlaisten ympäriinsä ajelehtivien esineiden laittamiseen paikoilleen. Toisena päivänä imuroin puolet asunnosta. Kolmantena päivänä imuroin toisen puolikkaan. Neljäntenä pyyhin pölyt pöydiltä ja muilta tasoilta. Ja niin edelleen. Kun siivoaa viisi minuuttia joka päivä, koti pysyy jatkuvasti siistinä.

Rakkaudella,

Jevgeni

(Teksti “Siisti koti helposti: 2 tehokasta siivousvinkkiä” on julkaistu

Mikä fiilis tekstistä jäi?
Sai ajattelemaan!
Sai ajattelemaan!
0
Tykkäsin!
Tykkäsin!
0
En tykännyt!
En tykännyt!
0