Sosiaalisen elämän luominen nollasta #3: Pienet pulahdukset

pienet pulahdukset sosiaalisiin tilanteisiin

Hei!

Kuinka luoda itselleen sosiaalinen elämä ns. ”nollatilanteesta”? Kuinka päästä kiinni sosiaalisen elämän syrjään, jos ei esimerkiksi tunne ketään, eikä pidä kehenkään yhteyttä? Näitä kysymyksiä pohdiskellaan uudessa videosarjassa.

Sarjan kolmannessa osassa käsitellään ns. ”pienten pulahdusten ottamista”, eli sosiaalisen elämän kevyttä kokeilua. Yleinen virhe on lähteä tekemään erilaisia elämänmuutoksia liian suurin harppauksin. Se johtaa usein epäonnistumisiin ja kielteisiin kokemuksiin, jotka vuorostaan lannistavat ja saavat luopumaan muutoksesta kokonaan. Siksi tässäkin tapauksessa sosiaalisuuden kokeilu pienissä ja hyvin säännöstellyissä erissä osoittautuu yleensä järkeväksi.

Video katsottavissa tämän linkin takaa tai suoraan alta. Mukavia katseluhetkiä!

PS. Otan myös mielelläni vastaan aihe-ehdotuksia videoita ja tekstejä varten, niitä voi laittaa osoitteeseen elaparemmin@elaparemmin.fi, kiitos!

Rakkaudella,

Jevgeni

klikkaa verkkokauppaan


4 Comments

 • Robin

  Reply Reply 05.02.2019

  Kuinka nopeasti sosiaalisissa taidoissa voi kokemuksesi mukaan kehittyä? Minua kiinnostaa, että mikä on tyypillistä…

  Itse reissasin aikoinaan kuukauden ulkomailla, ja tunsin olevani kuin eri mies sen jälkeen. Monta vuotta oli mennyt neljän seinän sisällä ihmisiä vältellen. Matkalla otin vaan tavoitteeksi puhua niin monen kanssa kuin mahdollista, ja aika nopeasti se alkoi sujua…

  • Jevgeni

   Reply Reply 07.02.2019

   Tosi hyvä kysymys! Oma kokemus ja havainnot tukee sitä, että osan “itsevarmuustaidoista” oppii hyvinkin nopeasti, kun taas osaan tuntuu menevän ikä ja terveys. Esimerkiksi keskustelujen aloittaminen ja niihin osallistuminen tuntuu olevan sellainen, joka on sekä omalla kohdalla, että monien muiden tietämieni ihmisten kohdalla tullut hyvinkin lyhyen harjoittelun jälkeen. Sen sijaan esimerkiksi “tilannetaju”, “sosiaalinen pelisilmä” tai miksikä sitä haluaa kutsua, tuntuu olevan sellainen taito, että vuosienkin jälkeen siinä on yhä edelleen hiomista.

   • Robin

    Reply Reply 10.02.2019

    Kiitos vastauksesta! Joo, koen kyllä aikalailla samoin. Tuon reissun jälkeisiä vuosia kun ajattelee jälkeenpäin, niin kehitystä on kyllä tapahtunut ihan huimasti. Osittain entinen toiminta ja käyttäytyminen herättää nykyisin melkoista (hyväntahtoista) myötähäpeää… :D

    Eli pelisilmä ja tilannetaju ovat tuon reissun jälkeen kyllä kehittyneet huomattavasti. Kuitenkin, reissulla kehittyivät hyvin lyhyessä ajassa ne ehdottomasti itselleni tärkeimmät itsevarmuustaidot, joiden avulla elämänlaatu nousi hetkessä ihan eri sfääreihin, ja jotka ovat myöhemmin mahdollistaneet kaiken muun, hitaamman kehityksen.

    • Jevgeni

     Reply Reply 12.02.2019

     Jep, sellaisella huvittuneella kauhulla tulee välillä justiinsa mietittiä jotain takavuosien mokailuja, mutta mitä ilmeisemmin ne täytyy käydä läpi, jos haluaa sitä tilanentajua oppia x). Vaihtoehtoinen lähestymistapa saattaisi olla se, että aina “pelaa varman päälle” sosiaalisissa tilanteissa, mutta vaikuttaisi siltä, että se on myös huomattavasti hitaampi tapa oppia. Eli ehkä kaikella mokailulla on ollut tarkoitus :)!

Leave A Response

* Denotes Required Field