Sosiaalisen elämän luominen nollasta #2: Mahdolllisuudet ympärillämme

sosiaaliset tilanteet

Hei!

Kuinka luoda itselleen sosiaalinen elämä ns. ”nollatilanteesta”? Kuinka päästä kiinni sosiaalisen elämän syrjään, jos ei esimerkiksi tunne ketään, eikä pidä kehenkään yhteyttä? Näitä kysymyksiä pohdiskellaan uudessa videosarjassa.

Sarjan toisessa osassa käsitellään ns. ”sosiaalisia mahdollisuuksia”, joita on jatkuvasti ympärillämme, mutta joille on myös helppoa sokeutua. Mitä eristäytyneempiä omassa elämäntilanteessamme olemme, sitä “pienemmäksi” oma välitön ympäristömme käy. Pahimmillaan se rajoittuu oman kotimme seiniin. Onkin tärkeää pitää mielessä, että mahdollisuuksia sosiaalisuuteen on ympärillämme jatkuvasti, vaikka helpolta niihin hakeutuminen ei aina tuntuisikaan.

Video katsottavissa tämän linkin takaa tai suoraan alta. Mukavia katseluhetkiä!

PS. Otan myös mielelläni vastaan aihe-ehdotuksia videoita ja tekstejä varten, niitä voi laittaa osoitteeseen elaparemmin@elaparemmin.fi, kiitos!

Rakkaudella,

Jevgeni

klikkaa verkkokauppaan


2 Comments

 • Tobbe

  Reply Reply 17.12.2018

  Kiitti mielenkiintoisesta juttusarjasta! :)

  Kuinka paljon muuten ajattelet, että ulkonäöllä (vaatetus, hiukset, yleinen siisteys, paino yms…) on merkitystä ihmisiin tutustumisessa ja kaverisuhteiden luomisessa? Eli muussa kuin parinhaussa.

  • Jevgeni

   Reply Reply 17.12.2018

   Moi, kiitos paljon :)!

   Uskon, että noilla on enemmän merkitystä kuin mitä kulttuurissamme on soveliasta ääneen sanoa, mutta en kuitenkaan usko, että mikään noista on se ratkaiseva tekijä. Eli kyllähän sitä väkisinkin huomaa toisen ihmisen pukeutumisen, ulkomuodon, hygienian tilan ym, mutta mikäli kyseessä on muutoin “hyvä tyyppi”, niin noiden merkitys on kai melko vähäinen, varsinkin parinhaun ulkopuolella. Eli en usko että _pelkästään_ nuo kenenkään tutustumista kaatavat. Muiden “kielteisten” tekijöiden kanssa yhdessä voivat varmasti kuitenkin vaikuttaa.

   Toki nuo asiat (tai jotkin niistä) saattavat paljastaa ihmisestä erilaisia asioita, joilla sitten saattaa olla vaikutusta esim. siinä vaiheessa, kun tutustutaan lähemmin. Tarkoitan siis, että esimerkiksi jatkuva “yleinen epäsiisteys” saattaa mahdollisesti korreloida sen kanssa, että henkilöllä on esimerkiksi elämänhallinnallisia haasteita, jotka ne taas saattavat olla merkki jostain muusta ongelmasta, joka voi myöhemmin vaikuttaa vaikka siihen ystävyyteen.

   Varmasti on niitäkin henkilöitä, joita nuo asiat voivat myös ihan oikopäätäkin karkottaa, mutta sellainen tuntuu ehkä lähtökohtaisesti enemmän jo “sen toisen” osapuolen ongelmalta. Luulen tosin että jonkinlaisena tutustumisen hidasteena nuo varmasti toimivat monissa tilanteissa. Tuskin kovin moni ajattelee, että esimerkiksi epäsiisti henkilö olisi itsessään huono tyyppi, mutta samalla se epäsiisteys saa kuitenkin hakeutumaan ensisijaisesti jonkun toisen seuraan. Tai jotain vastaavaa.

Leave A Response

* Denotes Required Field