Videotarina: Eroon ujoudesta

eroon ujoudesta videotarina

(Mikäli et halua lukea johdantoa, vaan siirtyä suoraan videotarinaan, klikkaa tästä.)

Hei! Olen kirjoittanut tässä blogissa mauttoman paljon siitä, kuinka olin aikoinaan todella ujo ja epävarma ihminen ja kuinka lopulta vapauduin ujoudesta ja opettelin sosiaalisesti itsevarmaksi.

Selittelen mielelläni tätä kirjoittelun valtavaa määrää sillä, että tein tarinastani itselleni myös ammatin. Elätän itseni auttamalla muita vapautumaan sosiaalisesta epävarmuudestaan.

Keskeisin syy siihen, miksi jaksan tästä aiheesta vuodesta toiseen kirjoitella, ei kuitenkaan ole se, että olisi erityisen kivaa hehkua loputtomiin itsestään ja saavutuksistaan. (Sekin toki on mukavaa, mutta muutaman vuoden jälkeen uutuudenviehätys on kyllä ehtinyt karista pois.)

Keskeisin syy on se, että tämä on edelleen sivujeni ylivoimaisesti pyydetyin aihe. Erilaiset sosiaaliseen epävarmuuteen ja ahdistuneisuuteen liittyvät haasteet ovat pelottavan yleisiä. Niistä ei puhuta ehkä kovin usein ääneen “oikean elämän puolella”, mutta näin anonyymisti ja netin puolella hyvin monella näyttää olevan tarve kertoa niistä.

Ja se on täysin ymmärrettävää. Itselläni sosiaaliseen epävarmuuteen liittyi aikoinaan vahva pelko siitä, että juuri minä olen jotenkin huono ja “outo” epävarmuuteni vuoksi. Koska muut eivät vastaavista haasteistaan avautuneet, erehdyin luulemaan, että useimmat muut ovat hyvinkin itsevarmoja.

Tässä valossa omista huolistaan kertominen ja muiden täysin vastaavista huolista kuuleminen on ymmärrettävää ja hedelmällistä. Se voi auttaa ymmärtämään, ettemme ole haasteittemme kanssa yksin tai mitenkään “outoja”.

Siksi jaksan kertoa omaa tarinaani yhä uudelleen ja uudelleen. Tällä kertaa halusin kuitenkin vaihtelua ja tekstin sijaan kerroin sen videomuodossa. Videosta tuli kyllä lievästi ylitunteellinen ja siten hieman kiusallinen, mutta ajattelin kuitenkin jakaa sen kanssanne. Pääset katsomaan sen tämän linkin takaa tai tästä tekstin alta.

Mukavia katseluhetkiä!

PS. Otan myös mielelläni vastaan aihe-ehdotuksia videoita ja tekstejä varten. Niitä voi lähettää osoitteeseen jevgeni@rohkeuskoulu.fi. Kiitos paljon!

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia