Eroon ujoudesta “Aloita edes” –periaatteen avulla

eroon ujoudesta aloita edes-periaatteen avulla

Tänään blogissa pieni ja kätevä työkalu heille, jotka haluavat oppia vähentämään ujouttaan ja kehittämään sosiaalisia taitojaan. Kyseessä on pieni ote 1.9.2015 ilmestyvästä “Eroon ujoudesta” –kirjastani, jonka odotuslistalle pääset ilmoittautumaan tästä linkistä.

———————————

Aloita edes –periaate

“Seuraavaksi esittelen pienen, mutta hyvin tärkeän periaatteen, jonka omaksumisesta tulee olemaan sinulle suurta hyötyä ujoudesta eroon pyrkiessäsi. Kyse on ”aloita edes” –periaatteesta ja se menee näin:

Ollessasi jännittävässä sosiaalisessa tilanteessa, jossa haluaisit toimia, mutta uskallus ei riitä, on tärkeää, että pyrit ottamaan edes yhden pienen askeleen, tekemään edes yhden pienen teon. Tärkeintä on, että saatat tilanteen alkuun. Jos rohkeutesi sen jälkeen pettää, on se täysin hyväksyttävää. Olet kuitenkin tehnyt jotain, osoittanut aktiivisuutta ja mahdollisesti käynnistänyt tilanteen, joka pääsee jatkumaan omalla painollaan.

Esimerkiksi näin:

  • Jos haluaisit tervehtiä jotakuta muttet uskalla, pyri edes hymyilemään ja nyökkäämään.
  • Jos olet tilanteessa, jossa haluaisit puhua jollekulle muttet uskalla, pyri edes tervehtimään.
  • Jos haluaisit pyytää jotakuta treffeille muttet uskalla, pyri edes keskustelemaan hänen kanssaan.

Jo pienen teon tekeminen on parempi kuin ei mitään. Pienet teot taas johtavat herkästi suurempiin ja ennen kaikkea totuttavat sinut ajatukseen itsestäsi aktiivisena toimijana. Et ole enää passiivinen sivustaseuraaja vaan ihminen, joka tekee ja on mukana. Mitä useammin tulet tätä periaatetta soveltamaan, sitä nopeampaa kehityksesi ujosta itsevarmaksi tulee olemaan.”

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Jos kaipaat henkilökohtaisempaa opastusta itsevarmuuden lisäämiseen ja tykkäisit opiskella sitä yhdessä muiden kanssa, tutustu seuraavaan Itsevarma Minä -kurssin toteutukseen ja tule mukaan!

(Visited 588 times, 1 visits today)

0 comments… add one

Leave a Comment