Äänikirja mukaan ja lenkille!

aanikirja aanikirjat

Minulla on uusi rakkaus. Äänikirjat!

Olen sisimmissäni ihan hirveä uusien asioiden vastustaja. Niin myös tässäkin asiassa. Moni ystäväni on suositellut minulle äänikirjojen kuuntelemista esimerkiksi kävelylenkkien tai kotitöiden tekemisen aikana. Jaksoin vastustaa ajatusta pari vuotta, kunnes lopulta murruin ja suostuin kokeilemaan äänikirjojen kuuntelua.

Törmäsin hetki sitten äänikirjakauppa audibleen, joka rekisteröitymistä vastaan tarjoaa yhden vapaavalintaisen kirjan maksutta. Palvelu pitää muistaa keskeyttää ennen kuin kuukausi on kulunut (ellet sitten halua jatkaa sen käyttöä, kuten itselleni myöhemmin tapahtui!), muutoin se laskuttaa sinulta 14 dollaria automaattisesti seuraavan kuukauden jäsenyydestä. Pientä säätöä siis, mutta hei, ilmainen kirja!

Ja hei, äänikirjat ovat olleet kuin olleetkin todella hieno lisä elämääni! Ystäväni olivat siis oikeassa. Olen aina vannonut perinteisten kirjojen nimeen, mutta perinteistä kirjaa lukiessa ei voi kävellä tai ihastella maisemia bussin ikkunasta. Lisäksi monilla äänikirjojen lukijoilla on niin miellyttävä ääni, että kokemus on kokonaisuudessaan hyvin mielekäs. Tekstin seuraaminen ei tunnu ollenkaan hankalalta, vaikka kuuntelenkin kirjoja pääasiassa englanniksi. Ja jos ajatukset lähtevätkin harhailemaan, tarjoaa tuo Audiblen ohjelma ainakin omalla kännykälläni mahdollisuuden palata yhdellä napinpainalluksella 30 sekuntia taaksepäin. Kätevältä on tuntunut.

Olen myös huomannut, että mitä enemmän olen äänikirjoja kuunnellut, sitä helpommaksi niihin keskittyminen on muuttunut. Tämä on toki varmasti yksilökohtaista ja voi olla, että nämä eivät sovi kaikille yhtä hyvin. Oman elämäni äänikirjat ovat kuitenkin tehneet selvästi hauskemmaksi!

Tässä siis jälleen yksi tapa yhdistää huvi ja hyöty. Laita äänikirja päälle ja lähde kävelylle :)!

Rakkaudella,

Jevgeni

(Teksti ”Äänikirja mukaan ja lenkille!” on alunperin ilmestynyt 22.2.2014 ja sitä on päivitetty 24.5.2021. Lisää vastaavia tekstejä löytyy blogin arkistosta. Kiitos ja mukavia lukuhetkiä!)

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

laheisriippuvuus

Läheisriippuvuus ja sen hoito

Tänään aiheenamme on läheisriippuvuus. Sillä tarkoitetaan tilaa, jossa henkilö on niin voimakkaasti kiinni toisessa ihmisessä, että se vaikuttaa haitallisesti hänen omaan elämään ja hyvinvointiin. Läheisriippuvainen henkilö yrittää usein kontrolloida suhteen toista osapuolta ja pitää hänet lähellään.

Lue lisää »