Haluatko säästää rahaa elämän tilaisuuksia varten? Kokeile tilaisuuskassaa!

rahaa tilaisuuksia varten

Mistä rahaa tilaisuuksia varten? Elämässä tulee vastaan kaikenlaisia tilanteita, joissa toivoisi, että olisi hieman rahaa käytettävissä. Usein sitä ei ole ja se tietenkin harmittaa. Siksi haluan jakaa tänään oivalluksen, joka on auttanut itseäni (köyhää opiskelijaa!) säästämään hieman rahaa, jonka avulla voin tarrata toisinaan vastaantuleviin tilaisuuksiin.

Mistä siis on kyse ja mikä on tämä tilaisuuskassa? Ei mitään kovin kummoista, vaan lähinnä kyse on pienestä ja varsin itsestäänselvästä elämänhallintavinkistä, jota moni ei kuitenkaan arjessaan toteuta. Tilaisuuskassa on käytännössä säästöpossu tai sukanvarsi, johon laitetaan säännöllisesti pientä rahaa, joka voidaan käyttää, kun tilanne sitä vaatii.

Moni pitää kaikkia rahojaan käyttötilillään, josta niillä on tapana valua pieninä virtoina arjen menoihin. Laskuihin, ruokaan, vaatteisiin ja muihin tärkeisiin hankintoihin. Monen kohdalla ongelmaksi nousee se, että kaikki se raha, joka tilille tulee, sieltä myös lähtee. Vähääkään vähemmän tärkeisiin menoihin sitä ei enää riitä.

Tämän vuoksi pieni osa rahoista on hyvä siirtää sivuun. Kyse ei ole isoista rahoista, vaan muutamasta eurosta tai muutamasta kympistä silloin tällöin. Kun rahat on laittanut tilaisuuskassaansa, ne on ikään kuin varattu muihin asioihin kuin arjen menoihin. Koska ne ovat erillisessä paikassa ja poissa käyttötililtä, ne ovat täten suojassa käytetyksi tulemiselta. Siten ne ovat tallella silloinkin, kun haluat käyttää ne esimerkiksi hauskanpitoon tai muuhun vastaavaan tilaisuuteen.

Esimerkiksi kesällä pääsin hyppäämään benjihypyn ihan vain tilaisuuskassani turvin, koska muuten rahatilanteeni oli heikommillaan pitkiin aikoihin. Elämässä on kuitenkin tärkeää pitää välillä myös hauskaa, eikä vain suorittaa vakavaa ja puuduttavaa arkea. Saisin kaikki rahani menemään kyllä järkeviin ja arkisiinkin hankintoihin – ja niin ne menisivätkin, ellei niitä olisi otettu sivuun käyttötililtäni.

Rakkaudella,

Jevgeni

(Rahaa tilaisuuksia varten -teksti on alunperin julkaistu 08.10.2011 ja päivitetty 22.4.2021. Lisää vastaavia vinkkejä löytyy blogin arkistosta. Mukavia lukuhetkiä!)

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia