3 vinkkiä Sen Oikean löytämiseen

löydä se oikea blogi

Hei!

Tänään haluan kirjoittaa Sen Oikean löytämisestä. Kuinka voimme lisätä todennäköisyyttä tavata ihmisiä, joiden kanssa voisimme saada aikaiseksi loistavan parisuhteen?

Aihe itsessään on laaja. Siksi seuraavat kolme vinkkiä tarjoavat siihen lähinnä pienen pintaraapaisun. Silti jopa yksittäiset, pienet muutokset toiminnassamme nostavat todennäköisyyttä sopivan ihmisen tapaamiseen.

Ennen kuin mennään asiaan, haluan kertoa, miksi kirjoitan tästä aiheesta. Hieman yli viisi vuotta sitten julkaisin samasta aiheesta sähköisen “Löydä Se Oikea” -kirjan. Muutama viikko sitten avasin kyseisen kirjan pitkästä aikaa ja kauhistuin.

Vaikka kirjan sisältö oli edelleen ihan hyvää, oli viiden vuoden takaisen tekstin näkeminen järkyttävää. Tekstiä oli paikoin kivuliasta lukea, niin huonosti kirjoitettua ja muotoiltua se oli. Vaikka omien kirjoitustaitojen kehittyminen on iloinen asia, on todella kiusallista joutua kasvokkain vanhojen luomustensa kanssa!

Varasin siksi kalenterista riittävästi aikaa ja kirjoitin koko kirjan uudelleen. Säilytin vanhat sisällöt ja lisäsin myös paljon uutta materiaalia. Kirja kasvoi usealla kymmenellä sivulla ja tekstistä tuli luettavaa.

Mikäli aihe tuntuu ajankohtaiselta, tutustu kirjaan. Hintaa sillä on viisi euroa. Kiitos!

(Lähetän kaikille kirjan jo aiemmin ostaneille uudistetun version sähköpostitse.)

Ja sitten itse asiaan. Seuraavat vinkit “sen oikean” löytämiseen ovat totutulla tavalla melko itsestäänselviä, mutta silti tärkeitä. Itsestäänselvienkin asioiden toteuttaminen on meille ihmisille yllättävän haastavaa, joten niitä on hyvä toisinaan kerrata.

Termillä “se oikea” en tarkoita sitä, että koko maailmassa olisi olemassa vain ja ainoastaan yksi, juuri meille “tarkoitettu” ihminen. Uskon päinvastoin, että maailmassa on valtava määrä ihmisiä, joiden kanssa voimme saada aikaiseksi loistavan parisuhteen. Kuka tahansa heistä voi olla meille “se oikea”.

1. Ota mallia toimivista ihmissuhteistasi

Keskeinen kysymys Sitä Oikeaa etsiessä on seuraava: millaisten ihmisten kanssa sopisimme loistavasti yhteen? Millaisten ihmisten varalta meidän kannattaa pitää silmämme auki?

Kysymys on haastava, sillä erilaisia ihmisiä erilaisine ominaisuuksineen on valtavasti. Mistä tietää, millaisia tyyppejä juuri meidän kannattaa tavoitella?

Tehokas oikotie tämän selvittämiseen voi olla jo toimivien ihmissuhteittemme analysointi. Mitä toimivaa on elämässämme jo olevissa, laadukkaissa ja nautinnollisissa ihmissuhteissa? Miksi viihdymme niin hyvin esimerkiksi parhaiden ystäviemme kanssa?

Onko kyseessä samanlainen maailmankuvamme? Ehkä kommunikoimme samalla tavalla ja ymmärrämme toisiamme jo puolesta sanasta? Ehkä jaamme samankaltaisen arvomaailman? Ehkä jotain muuta?

Mitä paremmin hahmotamme sitä, millaisten ihmisten kanssa tulemme toimeen, sitä helpompaa meidän on jatkossa pitkää “silmämme auki” Niiden Oikeiden varalta.

2. Kenelle juuri sinä olisit sopivaa seuraa?

Parisuhteessa on kaksi osapuolta. Ei riitä, että toinen ihminen on meidän mielestämme loistavaa seuraa. Myös meidän pitää olla loistavaa seuraa toisen osapuolen silmissä.

Tämä on hyvä muistaa siksikin, että emme suinkaan ole se ainoa osapuoli, joka on vastuussa “toisen puoliskonsa” löytämisestä. Myös toinen ihminen voi bongata meidät ja olla aktiivinen meihin tutustumisessa.

Siksi on hyvä olla tietoinen siitä, millainen ihminen haluaisi viettää aikaa juuri meidän kanssamme.

Tämä pohdinta on helpointa aloittaa yksinkertaisista asioista. Esimerkiksi: millä tavoin tykkäämme viettää aikaa? Millainen on käsityksemme hyvästä yhdessäolosta?

Minä olen esimerkiksi kotihiiri, jonka mielestä ylivoimaisesti nautinnollisin tapa viettää iltaa on hengailla kotisohvalla oman kullan kainalossa Youtube-videoita katselleen. Tästä voi johtaa ajatuksen, että esimerkiksi bilehile-tyyppinen henkilö ei olisi minulle ihan sopivinta seuraa.

(Olemmekin avovaimoni kanssa siitä onnellisia, että kiinnostuksemme kohteet ja suosikkitapamme viettää aikaa ovat lähes identtiset. Emme joudu lähes koskaan keskustelemaan siitä, että “mitähän sitä tänään tekisi”.

Aikoinaan taas kokeilin yhdessäoloa juurikin esimerkin kaltaisen bilettäjähenkilön kanssa. Hänen suosikkitapansa viettää aikaa oli baareissa pyöriminen kavereiden kanssa. Tässä ei todellakaan ole vikaa, sillä kivaa hommaa sekin on, ainakin tiettyyn pisteeseen asti. Pidemmän päälle yhteisten ajanviettotoiveiden yhteensovittaminen kävi kuitenkin raskaaksi.)

Tämä ja vastaavat yhdistävät tekijät eivät sinänsä takaa, että joku on kanssamme täysin yhteensopiva. Ne kuitenkin helpottavat toimeentulemista ja vähentävät suhteesta kielteistä kitkaa. Monien mielestä jo perustoimiva ja suhteellisen riidaton parisuhde on tavoiteltava asia.

3. Missä meille sopivia ihmisiä tapaa todennäköisimmin?

“Niitä oikeita” on maailma pullollaan. Vielä enemmän maailma on pullollaan kuitenkin kanssamme vähemmän yhteensopivia henkilöitä. Heidän joukostaan niiden oikeiden bongaaminen on hyvin vaikeaa ja epätodennäköistä.

Voimme onneksi nostaa todennäköisyyksiämme törmätä juuri itsellemme sopiviin henkilöihin sillä, että vietämme aikaamme sellaisissa paikoissa ja piireissä, joissa kaltaisiamme ihmisiä on tavanomaista enemmän.

Esimerkki omasta elämästäni:

Olen itse yksityiselämäni puolella melko vasemmistohenkinen, boheemi ja vapaamielinen kaveri. Se ei kuulemma näy työssäni ja blogiteksteissäni, mikä lienee ehkä hyväkin asia. En toivottavasti ole muita tuomitseva ja ahdisteleva moraalipuritanisti, mutta sinne päin kallellaan kuitenkin.

Vuonna 2014 päädyin muutaman sattumuksen kautta asumaan kimppakämppään, joka osoittautui varsin stereotyyppiseksi “hippikommuuniksi”. Yhtäkkiä kaveri- ja tuttavapiirini koostuikin lähinnä itseni kanssa samanhenkisistä ihmisistä. Monen mielestä meininki olisi ollut todella kiusallista, mutta itse huomasin viihtyväni täysillä.

Pidimme viikoittain bileitä, isännöimme erilaisia tapahtumia ja vietimme muutenkin aktiivista sosiaalista elämää. Käytännössä tämä johti siihen, etten itse joutunut “etsimään” itselleni sopivaa seuraa, sillä kaveri- ja tuttavapiirieni vuoksi ympärillä oli jatkuvasti paljon yhteensopivia ihmisiä.

Kaikki kyseisinä vuosina solmitut suhteet eivät toki johtaneet tajunnanräjäyttäviin parisuhteisiin, mutta lopulta nykyinen “se oikeani” löytyi kuin löytyikin kyseisten piirien kautta.

Samaa esimerkkiä voi soveltaa hippihäsellyksen sijaan mihin tahansa muuhunkin maailmankuvaan, elämäntapaan tai kiinnostuksenkohteeseen. Jos olisin vaikkapa himourheilija tai hyvinvointihenkilö, pörräisin todennäköisesti liikunta- ja hyvinvointikuvioissa. Jos olisin taideihminen, pyörisin taidekuvioissa. Jos olisin tietotekniikan ylin ystävä, pyörisin tietojenkäsittelijöiden ja vastaavien kanssa. Ja niin edelleen ja niin edespäin.

Tässäkään “samanhenkisten” ihmisten kanssa oleminen ei luonnollisesti takaa sitä, että törmäämme juuri meille sopiviin ihmisiin. Se kuitenkin nostaa heihin törmäämisen todennäköisyyttä hurjasti, sillä samankaltaisten ihmisten kanssa tulee yleensä varsin hyvin toimeen. (Poikkeuksiakin toki on, mutta säännönmukaisesti kuitenkin.)


Näin. Siinä muutama itsestäänselvä, mutta silti keskeinen vinkki. Mikäli aiheesta lueskelu kiinnostaa enemmänkin, suosittelen tätä juuri uudistettua Löydä Se Oikea -eKirjaa.

Kiitos lukemisesta ja mukavaa loppuviikkoa!

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

viehtymys

Deittailun haasteet: Viehtymys ei synny hetkessä

Yksi aikuisten deittailun suurimmista haasteista on deittailijoiden kiireisyys. Ihmisten tapaamiselle ei tahdo riittää oikein aikaa ja siksi uusia ihmisiä tavataankin varsin harvoin ja lyhyesti. Tämä on ongelma, sillä viehtymys toiseen ihmiseen ei yleensä ole hetkessä syntyvä tunne.

Lue lisää »