Siivoaminen – Mikä ihana tekosyy! (Vitkutteletko siivoamalla?)

siivoaminen tekosyy

Siivoaminen, mikä ihana tekosyy! Siltä minusta tuntuu, kun minun pitäisi tehdä jotakin tärkeää, mutta hankalaa. Esimerkiksi opinnäytetyö, vaativa työprojekti tai lähes mitä tahansa muuta, mitä ei juuri sillä hetkellä millään jaksaisi tehdä, vaikka tietääkin, että pitäisi jaksaa.

Kyllä, olen yksi niistä monista ihmisistä, jotka pakoilevat oikeita hommia ja pakenevat siivoukseen. Vaikka en todellakaan ole mikään siivoushirmu (en edes tykkää siivota!), alkaa siivoaminen yhtäkkiä vaikuttamaan erittäin mukavalta ajanvietteeltä, kun sitä vertaa jonkin vaikeamman asian tekemiseen.

Olen kuitenkin pyrkinyt opettelemaan eroon tästä tavasta, sillä tärkeät hommat ovat kuitenkin tärkeämpiä kuin se, että kotini kiiltelee puhtauttaan. En halua olla se kaveri, joka mieluummin jynssää kämppäänsä kuin hoitaa tärkeät asiat valmiiksi. Puhtaan kodin tuoma ilo ei ainakaan omalla kohdallani korvaa tekemättömistä hommista johtuvaa syyllisyyttä ja stressiä.

Tähän tavoitteeseen olen onnistunut viime aikoina pääsemään yhdellä, sinänsä yksinkertaisella ja itsestäänselvällä oivalluksella: Kun siivottavaa ei lähtökohtaisesti ole, en voi paeta tekemättömiä hommia sen varjolla.

Olen kehitellyt itselleni järjestelmän, jolla kotini pysyy jatkuvasti siistinä, vieläpä todella pienellä vaivalla. Olen kirjoittanut siitä tässä ja tässä tekstissä. Mikäli sinäkin haluat eroon siivoamalla vitkuttelusta, vilkaise nuo tekstit, ehkäpä niissä listaamani vinkit toimisivat myös omalla kohdallasi.

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Paljon hyviä siivousvinkkejä löytyy myös Googlella.

(Siivoaminen – Mikä ihana tekosyy -teksti on julkaistu

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

uudistumisen aika

Uudistumisen aika

Hei, ja toivottavasti teille kuuluu hyvää! Olen päivittänyt tätä blogia viime aikoina suhteellisen harvoin. Osittain syy on ollut se tavanomainen: kiire. On ollut kouluhommia, on

Lue lisää »