IHMISSUHTEET KUNTOON:

LAITA IHMISSUHTEESI HUIPPUKUNTOON ”10 TOIMINTATAPAA PAREMPIIN IHMISSUHTEISIIN” -KIRJASEN AVULLA:

Tärkeä syy siihen, miksi aikuisenkin tulisi uskaltaa leikkiä

AIKUISET

Leikki on lapsen työtä, sanotaan. Kun lapsi varttuu aikuiseksi, turhan moni näyttää ottavan loparit.

En mene tässä tekstissä siihen, että aikuistenkin olisi ihan hyvä leikkiä siksi, että se on paitsi hemmetin kivaa, myös parantaa mielenterveyttä ja tekee elämästä astetta kiinnostavampaa. Ei, suosittelen leikkimistä myös eräästä muusta, hyvin tärkeästä syystä.

Koska leikkiminen on leimattu niin lapsille kuuluvaksi ja lapselliseksi, se saa aikuisen tekemänä aivan uuden merkityksen: Leikkivä aikuinen onkin yhtäkkiä rajojen rikkoja, tavanomaisesta poikkeava, rohkea ihminen. Leikkiminen alkaa symboloimaan lupaa johonkin uuteen.

Rajojen rikkominen on oman kokemukseni mukaan opittavissa oleva taito. Jos on elänyt koko elämänsä kirjoitettuja ja kirjoittamattomia sääntöjä turhan läheltä tihrustellen, on ensimmäinen kokemus rajojen rikkomisesta usein vaikea. Vaan seuraava on jo helpompi. Ja sitä seuraava helpompi. Ja niin edelleen.

Rajojen rikkominen ei tietysti ole mikään itseisarvo, mutta siitä on usein hyötyä. Hyvin usea meistä haluaa tälläkin hetkellä tehdä jotain uutta, rikkoa jonkin rajansa. Jotta rajoja voisi rikkoa, niiden rikkomista tulee ensin oppia.

Ja siinä kaikesta kokemuksesta on apua. Kun otat tavaksesi leikkiä silloin tällöin, kerrytät kokemusta rajojen rikkomisesta ja vahvistat identiteettiäsi ihmisenä, joka uskaltaa. Ja se on se, mitä ehkä haluatkin olla.

Rakkaudella,

Jevgeni

Tällä valuutalla saat elämässä aivan mitä tahansa

VALUUTTA

Kun puhutaan valuutasta, ensin tulee mieleen raha eli fyrkka, hillo, fyffe, kahiseva, krediitti, arvo, kilisevä ja niin edelleen. Raha on ihan kiva, mutta sillä ei saa elämässä ihan kaikkea. Asiat kuten ystävyys, rakkaus, onnellisuus, menestyminen ja muut vastaavat ilmiöt eivät ole ostettavissa (vaikka raha toki auttaa siinäkin). On kuitenkin olemassa valuuttaa, jolla voi ostaa myös kaikkea tätä. Oikeastaan mieleen ei tule mitään, mitä kyseisellä valuutalla EI saisi.

Mikä tämä taianomainen valuutta oikein on? Mitä sinun on maksettava saadaksesi esimerkiksi ystävyyttä, rakkautta, onnea tai menestystä?

Tämä valuutta on kipua ja tuskaa. Maksamalla vaadittavan hinnan kivussa ja tuskassa, voit saada elämässä lähes mitä tahansa. Tässä muutamia käytännön esimerkkejä sen toiminnasta:

Haluat oppia matematiikkaa (tai ihan mitä tahansa). Siinä ei ole mitään mahdotonta. Sinun on vain istuttava nenä kiinni laskuissa niin pitkään, että opit. Joudut käyttämään aikaasi tuskaiseen opiskeluun sen sijaan, että tekisit jotain mukavaa. Kun vastaan tulee jotain, minkä oppiminen tuntuu aivan ylitsepääsemättömältä, joudut jatkamaan ja oppimaan, vaikka tekisi mieli luovuttaa. Käyttämälläsi tuskalla saat kuitenkin tuloksia ja opit sitä, mitä haluat.

Haluat löytää kumppanin tai saada paljon seksiä. Olet kuitenkin sosiaalisesti taitamaton, epäviehättävä, epäkiinnostava ja epävarma. Voit kuitenkin panostaa tarpeellisen ajan sosiaalisten taitojen oppimiseen, olemuksesi hiomiseen, kiinnostavan elämän ja luonteen luomiseen ja itsevarmuuden oppimiseen. Kaikki tämä tulee olemaan todella haastavaa, epämiellyttävää ja tuskaista, sillä joudut kestämään suuren määrän epäonnistumisia ja vaikeita tilanteita. Lopulta kuitenkin onnistut, kun jatkat tarpeeksi pitkään. Käyttämällä sopivan määrän tuskaa saat lopulta haluamasi.

Haluat menestyä elämässä. Isosti. Se ei vaadi muuta kuin jatkuvaa opiskelua, jatkuvaa itsensä haastamista ja ylittämistä ja väsymätöntä duunia. Missään näissä ei ole mitään sen kummempaa kuin se, että tämä kaikki on hemmetin tuskaista ja epämiellyttävää. Mikäli olet valmis maksamaan tämän hinnan tuskassa ja kivussa, tulet saamaan haluamasi.

Olet onneton ja sairastunut masennukseen. Masennus on parannettavissa oleva tauti, kuten tiede on osoittanut. Sinäkin voit parantua siitä, mutta se voi vaatia kymmenien eri eheytymisen keinojen läpikäyntiä. Masentuneena taas pientenkin asioiden tekeminen on todellista tuskaa. Moni eheytymisen keinoista ei ehkä toimi kohdallasi, joten pettymyksiä tulee lähes varmasti vastaan. Osa kokeilemistasi eheytymisen keinoista tulee ehkä vetämään sinut vielä syvemmälle pahaan oloon. Jos kuitenkin kestät tätä valtavaa tuskaa, lopulta vastaan tulee keinoja, jotka toimivat.

Elämässä saa haluamansa asiat, jos niistä on valmis maksamaan. Pieni ongelma koituu kuitenkin siitä, että meidät ihmiset on ohjelmoitu tavalla, joka on samaan aikaan sekä siunaus että kirous: Me pyrimme välttämään kipua ja tavoittelemaan mielihyvää. Haluamme kokea kivoja asioita. Emme halua kokea ikäviä asioita. Ongelma tämä on siksi, että tie kivoihin asioihin kulkee usein ikävien asioiden kohtaamisen kautta. Siksi yksi elämän tärkeimmistä suhteista on oma suhteemme kipuun ja tuskaan. Mitä paremmin kestämme kipua, sitä helpommin saamme elämässä haluamiamme asioita.

Tässä muutamia kysymyksiä, joiden kautta voit halutessasi peilailla suhdettasi kipuun ja pohtia, kuinka voisit päästä elämässäsi haluamaasi suuntaan:

  • Millainen on sinun suhteesi kipuun ja tuskaan? Mitä kipu ja tuska merkitsevät sinulle?
  • Oletko tyytyväinen siihen, kuinka suhtaudut tuskaan?
  • Jos elämäsi olisi täydellistä, olisiko siinä enemmän vai vähemmän tuskaa?
  • Missä asioissa olisit valmis kokemaan enemmän tuskaa, jotta saisit haluamasi?
  • Missä asioissa haluaisit kokea vähemmän tuskaa?
  • Missä asioissa tuskan kokeminen voisi olla kohdallasi järkevää? Entä missä olisi järkevää kokea sitä vähemmän?

Rakkaudella,

Jevgeni

Syy siihen, miksi kiltit miehet eivät saa seuraa ja seksiä

KILTIT MIEHET

Oletko mies, jolle heruu vähän turhan vähän ja joka syyttää siitä sitä, että sattuu olemaan niin kiltti ja kunnollinen? Nyt on aika vaihtaa levyä.

Siitä lähtien, kun pari vuotta sitten julkaisin tässä blogissa jutun otsikolla ”8 hemmetin hyvää syytä, miksi et löydä parisuhdetta ja saa seksiä”, olen saanut säänöllisen epäsäännöllisesti kiukkuista postia miehiltä. Monet näistä miehistä ovat kovasti sitä mieltä, että maailma on epäreilu paikka ja heille ei heru ansaittua huomiota siksi, että epäreilussa ja sairaassa maailmassamme kaikki huomio menee kaikenmaailman hulttioille ja kiltit ja kunnolliset miehet jäävät ilman. Niin kamalan epäreilua!

Nyt viimein kyllästyin käymään kerta toisensa jälkeen samaa keskustelua, joten tein aiheesta pienen videoblogin. Siinä kerron syyn siihen, miksi kiltit miehet eivät saa naisia ja seksiä:

(Jos video ei näy, pääset katsomaan sen TÄSTÄ LINKISTÄ!)

Rakkaudella,

Jevgeni

1 2 3 129 130