IHMISSUHTEET KUNTOON:

LAITA IHMISSUHTEESI HUIPPUKUNTOON ”10 TOIMINTATAPAA PAREMPIIN IHMISSUHTEISIIN” -KIRJASEN AVULLA:

Onnistu työnhaussa: Näin löydät enemmän itsellesi sopivia avoimia työpaikkoja

laajenna-tyonhakua

Työnhakua valmentaessa olen seuraillut jonkin verran erästä mielenkiintoista, työnhakutapaan liittyvää ilmiötä, joka pitkään jatkuessaan suuresti vahingoittaa työllistymisen todennäköisyyttä. Se menee näin:

Työnhakija selailee sivustoja, joille on listattu avoimia työpaikkoja. Hän klikkailee ilmoituksia auki, lukee tarjolla olevasta työtehtävästä ja huomaa, että kyseiseen paikkaan haetaan esimerkiksi jotain todella epämääräiseltä kuulostavaa ”assistant controller”-tittelillä varustettua tyyppiä. Työnhakija hämmentyy nimikkeestä, toteaa ettei varmaankaan osaa mitään assistant controllerin hommia ja sulkee ilmoituksen,

Ja ei siinä mitään. Jos ei mieli assistant controlleriksi, niin mikäs siinä. Pidemmällä aikavälillä ongelma on kuitenkin se, että näin toimiessa moni täysin hakukelpoinen avoin paikka menee ohi. Epämääräinen tai harhaanjohtava titteli pelottaa työnhakijan pois, täysin turhaan.

Mitä tekee ”assistant controller” ?

NO EI MITÄÄN HEMMETIN HAJUA! Kyseessä saattaa parhaimmillaan olla hetkessä tuulesta temmattu, verrattain hyvältä kuulostava titteli, joka sopii kuvaamaan työtehtävää, johon ei ole keksitty oikein parempaakaan sanaa. Kyseessä voi olla vaikkapa assistentti, jota ei jonkin oikun vuoksi haluta nimittää assistentiksi. Tai ehkäpä joku vain tykkää kivalta kuulostavista vieraskielisistä titteleistä.

Jos haluat kohottaa todennäköisyyksiäsi työllistymiseen avaamalla itsellesi enemmän paikkoja haettavaksi, ota tavaksesi soittaa niihin paikkoihin, jotka revittelevät näillä epämääräisillä titteleillä. Useimmissa työnhakuilmoituksissa on yhteyshenkilön puhelinnumero tai ainakin sähköposti. Ne on listattu siihen juuri siksi, että kyseisestä työtehtävästä voisi saada lisätietoja.

Kun nappaat käteen luurin ja pirautat sillä, tulet monesti huomaamaan, että kuumottavalta tai epämääräiseltä kuulostanut ”assistant controllerin” tai jonkin muun yhtä epämääräisen työtittelin työnkuva onkin jotain varsin yksinkertaista: jotain, mitä osaatkin tehdä ja mihin voit todellakin hakea.

(Joku kysyy tässä vaiheessa, että eikös tuo nyt ole ihan itsestäänselvää. Tietysti puhelin käteen ja kysymään lisää! Vaan kun ei. Jos tällaiset itsestäänselvyydet olisivat oikeasti itsestäänselvyyksiä, tällaisia tekstejä ei tarvitsisi kirjoittaa. Tarpeeksi monen työnhakijan toimintaa seuratessasi voit itsekin todeta, ettei tämä tällainenkaan ole aina kovinkaan selvää. Siksi tällaisia itsestäänselvyys-tyyppisiä tekstejäkin lukiessa kannattaa aina miettiä: en kai minäkin tee välillä tätä virhettä?)

Siispä:

  1. Älä lähtökohtaisesti ylenkatso epämääräisellä tittelillä mainostettuja työnkuvia.
  2. Soita yhteyshenkilöille ja kysy, mitä homma käytännössä sisältää. Jos puhelinnumeroa ei ole, lähetä edes sähköpostia.
  3. Jos jokin homma on siinä rajoilla, että uskotko selviäväsi siitä, suosittelen hakemaan siihen. Jos saat työn, et tule elämään työpaikalla tyhjiössä, vaan voit aina saada tukea ja koulutusta muilta työntekijöiltä. Yleensä kaikkiin tehtäviin opastetaan edes jossain määrin. Kukaan ei ole seppä syntyessään ja niin edelleen. Lähes jokainen työpaikka johon olen elämässäni päässyt, on tuntunut etukäteen kovasti vaikealta ja pelottavalta, mutta paikan päällä on poikkeuksetta huomannut, että kyllähän se sujuu ja aina on saanut muilta apua.

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Julkaisimme juuri ”5 vinkkiä tehokkaaseen some-työnhakuun” nimisen ilmaisen oppaan. Sosiaalinen media on työnhaussa yhä suuremmassa roolissa, joten se kannattaa ottaa haltuun mahdollisimman varhaisessa vaiheessa :)

PPS. Jos tehokkaasti työllistyminen kiinnostaa, vilkaise Työnhaun verkkokurssi. Sinne on koottu parhaat vinkit työllistymisen varmistamiseksi :)

3 syytä siihen, miksi työttömyyttä ei tarvitse hävetä

3-syyta-tyottomyys

Moni häpeää työttömyyttä. Se on tietysti ikävää: Häpeäminen paitsi tuntuu inhalta, häiritsee se myös uusien töiden löytymistä. Siksi halusin kirjoittaa muutaman pointin siitä, miksi kenenkään ei ole syytä hävetä työttömänä olemista.

1. Lähes jokainen on työtön jossain vaiheessa elämäänsä

On todella harvinaista, että jonkun ura kestäisi katkeamatta varhaisnuoruudesta vanhuuteen. Sellaistakin toki näkee, mutta yleistä se ei ole. Erityisesti nykypäivänä, pätkätöiden kultakautena jatkuva työllisyys on epärealistinen unelma. On täysin normaalia, että osa ihmisistä on kunakin hetkenä työttöminä. Tällä kertaa ehkä juuri sinä satut olemaan yksi heistä. Se ei kerro henkilökohtaisesta epäonnistumisestasi ihmisolentona, vaan siitä että juuri tietynlaisia töitä ei riitä joka hetkenä juuri tietynlaisille tekijöille. Välillä joutuu odottamaan tai tekemään jotain muuta. On vain normaalia, että jokainen halukas ei pääse suoraan seuraavaan työhön.

2. Häpeä ei hyödytä

Useimmista ihmisen kokemista kielteisistä tunteista on jotain hyötyä: Pelko suojaa, suuttumus nostaa suorituskykyä, kaipaus ja suru kertovat suhteestamme johonkin meille tärkeään. Häpeän tarkoitus on ilmeisesti saada meidät ajattelemaan toimintaamme ja parantelemaan sitä. Jos mokaamme jotenkin ja päädymme häpeämään epäonnistumistamme, päädymme yleensä myös ajattelemaan, kuinka voisimme olla ensi kerralla epäonnistumatta. Häpeän tarkoitus on siis mahdollisesti opettaa ja kehittää meitä sekä suojata meitä epäonnistumisilta.

Sen sijaan työnhaussa häpeästä ei ole suoraa hyötyä. Toki häpeän voi ajatella motivoivan sinua näkemään enemmän vaivaa työnhakusi eteen, mutta sen voi tehdä ilman häpeässä rypemistäkin.

On tutkittu, että häpeää tuntevan ihmisen suorituskyky (esimerkiksi ongelmien ratkaisemisessa) on tuntuvasti heikompi kuin jonkun, joka ei häpeää sillä hetkellä tunne. Häpeässä rypeminen saattaa näin ollen jopa haitata työnhakuasi.

3. Kulttuurilliset arvot sanelevat häpeämme – aivan turhaan!

On eri asia hävetä jotain tilannetta kuin hävetä itseään. Tilanteen häpeäminen on okei, sillä tällöin häpeä voi opettaa sinua toimimaan ensi kerralla paremmin. On okei hävetä jotain yksittäistä tekemäänsä mokaa. Jos sen sijaan häpeät itseäsi henkilönä ja ihmisyksilönä,on häpeämisen hyöty olematonta ja saa sinussa aikaan lähinnä pahaa mieltä ja passiivisuutta.

Voit halutessasi hävetä sitä, että olet toistaiseksi epäonnistunut löytämään itsellesi töitä. Näin voit antaa häpeän motivoida itseäsi näkemään lisää vaivaa työn löytämiseksi.

Sen sijaan ei kannata hävetä sitä, että olet huono ja epäonnistunut ihminen, sillä et sitä todennäköisesti ole (ainakaan tästä syystä). Suomalainen kulttuuri on sillä tavalla sairas, että ihmisarvo on jollain kierolla tavalla yhdistetty ihmisen kykyyn tehdä töitä. Jos olet tuottava yksilö, kaikki on hyvin. Jos et ole, häpeä itseäsi! Suosittelenkin ottaman hetkeksi vähän etäisyyttä, ja katsoa asiaa ikään kuin matkan päästä: Onko tällaisessa kulttuurillisessa näkemyksessä mitään hemmetin järkeä?

Ja eihän siinä ole. Ihmisenä olet yhtä arvokas niin työttömänä kuin työllistettynäkin. Työ on vain osa elämää, eikä sen tekeminen kerro mitään ihmisarvostasi.

Työttömyydessä ei ole nähdäkseni mitään hävettävää. (Jännästi tämän kirjoittaminen tuntuu melkeinpä tabulta. Tulee fiilis, ettei näin saisi kirjottaa. Kertoo ehkä jotain siitä, miten syvään on itsekin niellyt nämä arvot.)

Jos olet tottunut uskomaan, ettet voi häpeällesi mitään ja että se nyt vain ”kuuluu tilanteeseen”, tarkasta uskomuksesi. On olemassa ihmisiä, jotka häpeävät työttömyyttään ja on olemassa ihmisiä, jotka eivät häpeä sitä. Näin ollen häpeä ei johdu siitä, että olet työtön, vaan siitä, mitä uskottelet itsellesi (”olen arvoton koska olen työtön.” tjsp. ym. jne.)

Häpeästä voi päästä eroon.

Rakkaudella,

Jevgeni

PS. Vaikka työttömyys ei hävettäisi, työnhakutaitojaan voi silti olla ihan hyvä kehittää. Julkaisimme juuri ilmaisen ”5 vinkkiä tehokkaaseen työnhakuun sosiaalisessa mediassa”-oppaan. Käy lataamassa se täältä :)

PPS. Jos työttömyydestä haluaa kuitenkin eroon, suosittelen vilkaisemaan Työnhaun verkkokurssia. Sieltä opit ne tehokkaaseen työllistymiseen vaadittavat taidot, joita ilman työllistymiseen saattaa mennä moninkertainenkin määrä aikaa!

5 vinkkiä tehokkaaseen some-työnhakuun (ilmainen opas!)

tvk-opasMoi! Ilmoitusluontoinen juttu. Tehtiin ja julkaistiin tällainen työnhakuopas, josta saa toimivia vinkkejä sosiaalisen median soveltamiseen työnhaussa. Some on yhä isompi ja tärkeämpi osa työnhakua, joten se kannattaa ottaa haltuun mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Mikäli aihe on itselle ajankohtainen, niin käy lataamassa opas tämän linkin takaa :)

ps. Saa vinkata myös kavereille, mikäli joku ilman työtä sattuu olemaan. Kiitos! :)

1 2 3 138 139