Kuinka palata läsnäoloon

 

KUINKA PALATA LÄSNÄOLOONTiedätte varmaan nämä kaikki “elä hetkessä”-hehkutukset? No, mun mielestä hetkessä eläminen on huippusiistiä. Tuntuu äärimmäisen kevyeltä ja vapauttavalta olla koko ajan ajattelematta menneisyyttä tai tulevaisuutta. Se vaan on välillä jotenkin todella vaikeaa.

Luulen että olen nyt ehkä vuoden ajan pyrkinyt olemaan enemmän hetkessä, mutta en tämän vuodenkaan aikana ole päässyt siinä kovinkaan pitkälle. Joo, kykenen olemaan täysin hetkessä aina muutaman minuutin kerrallaan, mutta se ei ole mulle mikään sellainen tila johon pääsen arkielämässä ilman, että ensin ajattelen että hei, nyt, keskity hetkeen.

Opettelu nyt kuitenkin jatkuu ja saa nähdä missä ollaan taas vuoden päästä, mutta nyt tässä välissä ajattelin jakaa vuosi takaperin jostain kirjasta lukemani tekniikan, jonka olen kokenut todella hyväksi tuohon läsnäoloon palaamisessa.

Kysy itseltäsi seuraavassa järjestyksessä nämä neljä kysymystä:

1. Mitä näen nyt?

2. Mitä kuulen nyt?

3. Mitä tunnen nyt?

4. Mitä ajattelen nyt?

Tuloksena läsnäoloa!

klikkaa verkkokauppaan


2 Comments

  • On hauska huomata, kuinka iso muutos ajattelussani on tapahtunut: Joskus pidin näitä “Elä hetkessä”-juttuja turhana ajattelemattomien ihmisten roskana ja nyt pidän niitä eniten ajattelevien ihmisten neroutena. Jotenkin meihin on vain niin syvälle istutettu suorittaminen ja menneisyydessä tai tulevaisuudessa eläminen, vaikka nykyhetki voi olla todella upea.

    • Jevgeni

      Reply Reply 11.05.2012

      Hieman samantapainen fiilis mulla. Tosta oli jotenkin tosi helppo ajatella että se on semmosta zen-hömpötystä, joka ehkä toimii jossain tiibetin vuorenhuipulla muttei todellakaan nykyaikaisessa yhteiskunnassa ja että ne jotka sitä harjoittaa ovat kaikki vaan jotain laiskottelijoita jotka haluaa elää koko elämänsä näkemättä mitään vaivaa sen eteen (no okei, mä myönnän kyllä itse olevani sellainen hyvinkin usein…). Nyt sitä päin vastoin onkin huomannut kuinka paljon mielekkäämpää elämä on nyky-yhteiskunnassakin ja kuinka paljon enemmän elämässään saa aikaan kun osaa vähän nauttia hetkestäkin :-)

Leave A Response

* Denotes Required Field