mitä tuot mukanasi kun astut huoneeseen

Olet saapumassa johonkin tapahtumaan. Ehkäpä sinulla on juuri alkamassa treffit. Ehkäpä olet menossa bileisiin. Ehkäpä kyseessä on työpaikan palaveri. Tai päivällinen perheen seurassa. Olet astumassa sisään ovesta. Kysymys kuuluu: Mitä tuot mukanasi?

Tässä pienessä kysymyksessä piilee suuri voima. Kun otat tavaksesi esittää sen itsellesi astuessasi ovesta sisään, saatat huomata, että elämäsi ihmissuhteet paranevat yhtäkkiä hämmästyttävän paljon.

Me ihmiset olemme jatkuvasti milloin missäkin mielentilassa. Välillä olemme innostuneita, iloisia ja riemuissamme. Välillä olemme epäileväisiä, epävarmoja, jännittyneitä. Välillä ärsyyntyneitä, kiukkuisia, vihaisia, synkkiä, katkeria. Ja paljon paljon muuta. Usein olemme useaa näistä samaan aikaan. Kippis, tunnecocktail!

Toiset tilat ovat selkeästi sopivimpia sosiaalisiin tilanteisiin kuin toiset. Empatia, myötätunto, kiinnostuneisuus, iloisuus ja rentous ovat esimerkkejä hyvin toimivista tunnetiloista. Ärsyyntyneisyys, kipakkuus, katkeruus, kiukkuisuus ja vastaavat taas esimerkkejä huonommin toimivista. Eivät tunnetilat ole itsessään toisia huonompia tai parempia, mutta sosiaalisissa tilanteissa ne johtavat erilaisiin asioihin.

Kun astumme huoneeseen, kannamme mukana omaa tunnecocktailiamme. Ja se ei aina ole sekoitettu parhaista aineksista. Siksi tämä pieni ”mitä tuon mukanani tähän tilanteeseen?” –kysymys johtaa hyvään. Se on kuin viimeinen tarkistus ennen tilanteeseen menemistä.

”Mitä haluan tuoda mukanani?”

Rakkaudella,

Jevgeni

Mikä fiilis tekstistä jäi?
Sai ajattelemaan!
Sai ajattelemaan!
0
Tykkäsin!
Tykkäsin!
0
En tykännyt!
En tykännyt!
0