elamasi paras juhla ilta

5 vinkkiä elämäsi parhaaseen juhlailtaan

Jo seuraavat juhlat saattavat olla elämäsi paras juhlailta. Ja vaikka ei olisikaan, näillä viidellä vinkillä saat tehtyä juhlakokemuksestasi mukavamman ja nautinollisemman!

Tämän vieraskynäkirjoituksen on kirjoittanut ihmissuhdetaitokouluttaja Karla Nieminen Jäänmurtajat Oy:stä. Hän haluaa kertoa ihmisille, miten elämästä voi nauttia entistä enemmän treenaamalla ihmissuhdetaitoja entistä paremmiksi. Karlan blogi löytyy osoitteesta http://jaanmurtajat.blogspot.com

Elämäsi paras juhlailta – 5 vinkkiä sen totettamiseen

1. Oleta ystävällisyys ja onnistuminen

Kun menet juttelemaan ihmisille, oleta heidän haluavan jutella sinulle. Kun joku sanoo sinulle jotakin, oleta, että hän tarkoitti sen ystävällisesti, ei ilkeästi kuittaillen. Oleta, että seuraava ohjelmanumero on hieno. Oleta, että illasta tulee mahtava. Kun joku sitten ei halua jutella sinulle ja sanoo sinulle ilkeästi, kun vielä samalla katsotte tosi kiusallista trampoliinijonglöörausshowta, niin ajattele “No problem. Illan seuraavat ihmiset ja ohjelmanumerot ovat varmaankin tosi ystävällisiä ja upeita. Ja tää sisustus on muuten tosi kiva!”

Ilman tällaista optimismia helposti myrtsiinnyt jostakin pikkuasiasta, joka sitten heijastuu koko loppuiltaan. Kun oletat aina onnistumisen, voit joskus onnistuakin. On erittäin harvinaista, että yht’äkkiä mököttäjä tai passiivinen seiniintuijottaja löytää itsensä hauskojen ihmisten ja mielenkiintoisten tilanteiden keskeltä. Kaikki haluavat pitää hauskaa, joten tee se heille ja itsellesi helpoksi. Go go go!

2. Anna asioille aikaa

Ryhmässä kaikki tapahtuu hitaasti ja kukaan ei saa mitä haluaa. Lopputulos voi silti olla tosi hauska, ja usein on kuitenkin kivempi juhlia porukalla kuin yksin. Koko ajan kannattaa muistaa tehdä kompromisseja ja antaa muille miettimisaikaa. On kyseessä sitten mikä tahansa asia isommalla joukolla, esimerkiksi juhliin saapuminen, ruoan hakeminen, jatkopaikan valitseminen tai baariin lähtö, niin anna ihmisille sulatteluaikaa ja ole joustava. Heittele ideoita ilmaan ja katso mihin suuntaan ne kehittyvät, ilman kiirettä.

Tähän todella tottuu. Tehokkaasta ja yksin menemään tottuneesta tyypistä muiden odottelu ja muiden oikkuihin myöntyminen saattaa aluksi tuntua tosi raivostuttavalta. Vaihtoehdot kuitenkin ovat joko tehdä asioita yksin tai sitten antaa muille aikaa ja valtaa. On oikeastaan tosi hauskaa ja rentoa saada itse kaikenlaisia uusia ideoita porukan muilta jäseniltä, kunhan oppii tarpeen tullen luopumaan omista mielipiteistään ja aikatauluistaan. Chillax and ride the wave.

2144933705_20517bedab

Hmm onkohan juhlissa kivaa jos siellä on iloinen ja mukava vai jos siellä murjottaa ja kiukkuilee? Kuva: hobvias sudoneighm

3. Keskity muihin

Sinun ei tarvitse olla hauska. Sinulla ei tarvitse olla mielenkiintoista kerrottavaa. Sen sijaan sinun kannattaa hymyillä, innostua muiden jutuista ja kuunnella aktiivisesti heidän mielenkiintoisia tarinoitaan. Jos muiden jutut eivät heti tunnu mielenkiintoisilta, niin mieti, mitä kaikkea voit niistä oppia ja miten hyvältä se toisesta tuntuu, kun jaksat kuunnella. Kommentoi ja kysy kysymyksiä.

Ihmiset rakastavat puhua itsestään. Muut osallistujat haluavat huomiota ja eivät malta odottaa, että pääsevät kertomaan juttujaan sinulle. Kun saat aikaan muille hyvän olon, niin hekin haluavat tehdä töitä sinun hyvän olosi eteen. Tuloksena on usein erinomainen juhlailta.

4. Käytä puhelinta vain vessassa

Joskus et tunne juhlista ketään tai saavut juhliin eri aikaan kuin tuttusi. Takuuvarma keino viettää paljon aikaa yksin juhlissa on ryhtyä hiplaamaan puhelintaan (tai itseään), lukea jotakin lehteä tai paeta jonnekkin muiden ulottumattomiin. Hymyile leveästi seinäruusunakin. Etsi katseellasi toisia yksin seisoskelevia tai porukoita, jotka näyttävät ystävällisiltä. Ihmiset eivät oikeasti tuijota sinua ja ihmettele yksinäisyyttäsi niin paljon kuin luulet.

Kun osaat tehdä tämän rennosti, alat väistämättä pian jutella jonkin toisen hymyilevän henkilön kanssa. Yleensäkin, myös keskusteluissa, kännykän esiin ottaminen on kielletty. Se ei varmasti paranna keskustelua. Jos sinun pitää näyttää jokin kuva, tee se nopeasti. Jos sinun pitää soittaa tai laittaa viesti, niin tee se mielummin jossakin toisessa tilassa, vaikka eteisessä vessan vieressä.

angelina-jolie-london

Life of the party, anyone? – Here, check, I volunteer. Kuva: nydailynews

5. Älä juokse hauskan perässä, vaan tee hyvä porukka

Tämä on positiivisen onnistuja-asenteen jälkeen ehkäpä toisiksi tärkein asia juhlissa hauskanpitämisessä. Älä vaihda porukkaa sen mukaan, missä vaikuttaa olevan bileet ja mistä kuuluu naurua. Ei. Älä tee sitä. Siirtymällä ilmiselvästi “cooliin” porukkaan kerrot itse olevasi avuton pyrkyri ja vanhan porukkasi olevan sinulle tylsä ja arvoton.

Tästä porukan vaihtelusta ei edes ole mitään hyötyä, koska “hauskan ja cooliuden keskus” siirtyy juhlissa koko ajan. Mikä parasta, sinä voit aina luoda sen sinne missä itse olet. Noudata vinkkejä 1-4 sekä alla olevia lisävinkkejä, niin bileet ovat siellä missä sinä olet, koska sinä luot ne. Se on ihanaa kaikille.

Aiempi kirjoitukseni juhlimisesta, viiden lisävinkin kanssa:

http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2012/09/party-like-its-autumn-2012.html

Erinomaisia mielenkiintoisia ja riehakkaita juhlia!

Parhain terveisin,

Karla Nieminen (http://jaanmurtajat.blogspot.com)

PS. Karla on kirjoittanut myös aiemmin blogiini. Hänen edellinen tekstinsä ”Näin harjoittelet rohkeaksi onnistujaksi: 5 vinkkiä sosiaalisiin taitoihin” löytyy tämän linkin takaa.

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia