Onko intistä hyötyä? Kannattaako armeija käydä?

onko armeijan kaymisesta hyotya onko intista hyotya

 

Onko armeijan käymisestä hyötyä? Kannattaako inttiin mennä?

Olen aiemmin julkaissut inttivinkkejä tässä tekstissä. Kyseinen teksti käsittelee pääasiassa intin negatiivisia puolia. Se on hieman harhaanjohtavaa, sillä yleisesti ottaen pidin omasta armeija-ajastani hyvinkin paljon. Siksi haluan tässä tekstissä tuoda esiin myös niitä intin hyviä puolia.

1. Armeijasta saa täysin uniikkeja kokemuksia

Armeija on täysin erilainen ympäristö ja kokonaisuus kuin yhtään mikään, mitä elämässä muutoin kohtaa. Joitakin kokemuksia ei voi saada kuin armeijasta. Armeijakokemuksia on kivaa muistella myös jälkikäteen.

2. Armeijassa pääsee tekemään täysin uniikkeja juttuja

Armeijan ulkopuolella harvalle tarjoutuu mahdollisuuksia vaikkapa ampua ilmatorjuntaohjusta, heittää kranaattia, osallistua sotaharjoitukseen, päästä katselemaan maisemia sotilashelikopterista tai purjehtia ulkomaille sotalaivan kyydissä.

3. Armeijassa oppii heräämään aikaisin ja toimimaan myös väsyneenä

Niin kovin ikävää kuin aikaisin herääminen ja väsymys onkin, on ihan mukavaa huomata, että tarvittaessa aikaisin herääminen ja väsyneenä toimiminen onnistuu. Ainakin omalla kohdallani armeijan käyminen antoi uskoa siihen, että pystyy pärjäämään muissakin haastavissa elämäntilanteissa.

4. Armeijassa näkee, kuinka paljon tehokkaalla toiminnalla voi saada aikaan

Armeija on melko tehokas ympäristö. Kaikki mikä voidaan tehdään tehokkaasti ja nopeasti. Ainakin minulle oli aikoinaan ihan uusi asia nähdä, kuinka paljon ja nopeasti tulosta saa tehtyä, jos oikeasti yrittää.

5. Armeijassa oppii kuria ja nöyryyttä

Jotkut väittävät, että armeijassa oppii kuria ja nöyryyttä. Mutta onko oikeasti näin, onko intistä hyötyä näiden oppimisessa?

Mielestäni kyllä. En sano, että kurin seuraaminen ja nöyryys olisivat aina ja kaikissa tilanteissa hyviä ominaisuuksia, mutta ei voi kyseenalaistaa, etteikö niistä olisi usein hyötyä. Oli myös aivan uskomatonta huomata, kuinka monella muuten täysin normaalilla ihmisellä on jonkinasteinen usein melko lapsellisenkin oloinen auktoriteettiongelma:

“En tee mitään mitä sä käsket, koska sä et oo mikään mun mutsi eli et voi käskee mua!”

Auktoriteetteihin kannattaa toki usein suhtautua kyseenalaistavasti, mutta se, että ei ollenkaan kykene ottamaan vastaan käskyjä ja ohjausta voi nousta elämän aikana ihan oikeaksikin ongelmaksi.

6. Armeijassa oppii ryhmätyötaitoja

Vertaispaineella on kyseenalainen maine, mutta armeijassa sen vaikutus oli pikemminkin kasvattava kuin lannistava. Tarkoitan siis sitä, että jos joukkueen yksi jäsen mokaa, koko joukkue mokaa. Tämä kannustaa ihmisiä toimimaan nimenomaan ryhmässä ja ryhmän edun huomioiden. Armeijassa ei katsota sooloilijoita ja yksinäisiä susia hyvällä. Sama pätee usein myös armeijan ulkopuolella, joten on tärkeää, että ihminen oppii olemaan ensisijaisesti yhteisönsä jäsen.

Armeijassa joutuu myös oleskelemaan pitkiä aikoja pienissä tiloissa todella monen ihmisen kanssa, joiden joukkoon kyllä mahtuu vino pino sellaisia, joiden kanssa ei välttämättä tule toimeen. Mutta toimeen se vain on tultava. Aina ei ole mahdollista vain kävellä pois tilanteesta. 

Yleisesti ottaen jos kysytään, onko armeijan käymisestä hyötyä, niin oma vastaukseni on vahva kyllä. Monet yllä mainitut hyödyt saattavat yksittäisinä kuulostaa melko pieniltä, mutta kokonaisuutena intti oli mielestäni mukava ja hyödyllinen ympäristö. Suosittelen!

Rakkaudella,

Jevgeni

(Teksti “Onko intistä hyötyä? Kannattaako armeija käydä?” on alunperin ilmestynyt

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

viehtymys

Deittailun haasteet: Viehtymys ei synny hetkessä

Yksi aikuisten deittailun suurimmista haasteista on deittailijoiden kiireisyys. Ihmisten tapaamiselle ei tahdo riittää oikein aikaa ja siksi uusia ihmisiä tavataankin varsin harvoin ja lyhyesti. Tämä on ongelma, sillä viehtymys toiseen ihmiseen ei yleensä ole hetkessä syntyvä tunne.

Lue lisää »