Stressireaktio: Vinkki punastelun, vapinan ja pehmeän pippelin torjumiseen

Vinkki punastelun vapinan ja pehmeän pippelin torjumiseen Stressireaktion vähentäminen

Hei ja tervetuloa viikoittaisen videoblogin pariin. Tällä kertaa aiheena on stressireaktio ja sen oireiden vähentäminen sosiaalisissa tilanteissa.

Vaikka stressireaktioon usein liittyvät oireet kuten punastelu, vapina ja puheessa takeltelu ovat täysin normaaleja asioita, on niiden ympärille muodostunut kulttuurissamme vähän ikävä fiilis. Niistä on tullut jonkinlaisia sosiaalisen epäonnistumisen ja kyvyttömyyden ilmentymiä, minkä vuoksi paine niiden välttämiseen on kasvanut entisestään. Tämä on siinä mielessä ongelmallista, että suorituspaineet itsessään altistavat meitä aina vain lisää stressireaktion ilmenemiselle, jolloin usein mitä kovemmin yritämme sitä välttää, sitä varmemmin sellainen tulee.

Siksi tämän päivän videossa puhun siitä, kuinka vähentää stressireaktion oireita (punastelu, hikoilu, vapina, suorituspaineet) sosiaalisissa tilanteissa. Jaan videolla yhden pienen, mutta yllättävän monikäyttöisen tekniikan. Mukavia katseluhetkiä!

PS. Jos tykkäsit tästä, niin voit halutessasi vilkaista myös muita videoita videoblogistani. Täydellinen videolistaus löytyy täältä. Kiitos paljon!

PPS. Otan myös mielelläni vastaan aihe-ehdotuksia videoita ja tekstejä varten, niitä voi laittaa osoitteeseen elaparemmin@elaparemmin.fi, kiitos!

Rakkaudella,

Jevgeni

Aiheeseen liittyviä kirjotuksia

neuromoninaisuus

Neuromoninaisuus: mihin unohtuivat matalasti herkät?

Viime vuodet ovat tuoneet mukanaan räjähdysmäisesti lisääntyneen keskustelun niin sanotusta neurodiversiteetistä. Keskustelu jakautuu useiden termien alle. Olet saattanut kuulla puhuttavan esimerkiksi ”neuromoninaisuudesta”, ”neurovähemmistöistä”, ”nepsyistä” sekä

Lue lisää »
itsetunto ja psykologinen turvallisuus

Itsetunto ja psykologinen turvallisuus -podcast

Hei, rakkaat lukijat! Mikäli itsetunto, psykologinen turvallisuus ja näiden aihealueiden tutkimuslöyökset kiinnostavat, niin iskekäähän kuunteluun allaoleva video. Kävin juttelemassa näistä aiheista psykologi Sini-Sofian erinomaisessa podcastissa.

Lue lisää »