syntymäpäivät

Blogillani on syntymäpäivät! Aloitin sen tasan vuosi sitten ja mukavasti on sujunut. Näillä näkymin jatkan blogia myös tästä eteenpäin.

Haluan vuosipäivän varjolla kiittää kaikkia lukijoitanne. Sekä teitä, jotka olette tykänneet jutuistani ja jakaneet niitä eteenpäin, että teitä, jotka olette antaneet ansaittua kritiikkiä ja sillä tavoin ohjanneet blogin sävyä ja tyyliä parempaan suuntaan.

Toivon, että edes jostain jutuistani on ollut teille hyötyä. Toivon myös että jatkatte juttujeni seuraamista. Olen jo vuoden aikana huomannut, että omat kirjoittamisen taidot ovat kehittyneet ja uskon, että ne tulevat paranemaan myös jatkossa. Todennäköistä on, että tulen joskus tulevaisuudessa häpeämään tämänhetkisiä tekstejäni, mutta sille asialle tuskin voi mitään. En ole sellainen kaveri, joka jättää asioita tekemättä siksi, ettei osaa tehdä niitä täydellisesti.

Vuodessa on ehtinyt tapahtua mukavan paljon. Sivuston ulkoasu on päivittynyt parikin kertaa (koska olin hölmö ja kitsas, enkä heti viitsinyt satsata maksulliseen julkaisupohjaan). Juttujen aiheet ovat myös hieman muuttuneet. Aluksi tuotin paljon sisältöä ajanhallintaan, tavoitteisiin ja muunlaiseen “suorittamiseen” liittyen, mutta myöhemmin juttujen painopiste on siirtynyt enemmän tunne-elämän käsittelyyn. Tätä kirjoittaessani on mukavaa huomata, että olen nyt vuodenkin jälkeen tästä kirjoittamista ihan yhtä innoissani kuin vuosi takaperin.

Kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti ja ajoittaiset +10 000 uniikin päivittäisen sivulatauksen piikit ovat olleet erityisen mukavia. On tosin ollut äärimmäisen yllättävää huomata, mitkä jutut lyövät lopulta läpi. Esimerkiksi juttu “10 ikävää tosiasiaa, joiden hyväksymisestä on hyötyä” toi tänne muutamassa päivässä monta kymmentä tuhatta kävijää, vaikka olin itse sitä kirjoittaessani mieltänyt sen turhahkoksi täytejutuksi. Samoin on ollut jännää huomata, kuinka jonkun julkkiksen nimeä käyttämällä saa teksteilleen moninkertaisesti enemmän huomiota, kuin jonkin oikeasti merkityksellisen sisällön kirjoittamalla. Me ihmiset haluamme selkeästi ensisijaisesti viihdettä, emme informaatiota!

Vaikka useimmat tekstini eivät ole kovinkaan viihteellisiä, on niitä silti hauskaa kirjoittaa. Ja ihan kivasti sitä materiaalia on vuodessa ehtinytkin siunaantua. Vuosi sitten sivulla taisi olla 20 artikkelia, nyt niitä näyttäisi olevan noin 140. Ehkä kymmenisen juttua olen kokonaan tuhonnut, koska ne olivat joko typeriä tai koska havaitsin niiden sisältävän paikkaansa pitämätöntä materiaalia. Näistä saatu palaute on tosin ollut jokaisena kertana opettavaista, joten hukkaan ei ole mennyt sekään vaiva. Palautetta saa laittaa jatkossakin!

Kiitos paljon, tästä on hyvä jatkaa!

Rakkaudella,

Jevgeni

Mikä fiilis tekstistä jäi?
Sai ajattelemaan!
Sai ajattelemaan!
0
Tykkäsin!
Tykkäsin!
0
En tykännyt!
En tykännyt!
0