täydellinen keskittyminen

Moi!

Juttelin tuossa Optimal Performancen Joni Jaakkolan kanssa valmentamisesta ja hän tuli maininneeksi eräästä ihan mielenkiintoisesta tekniikasta, jolla on autettu mm.  urheilijoita keskittymään paremmin suoritukseensa.

Muistaakseni hän taisi nimittää tätä Sormusten herra-tekniikaksi. Tiedättehän, kun Sormuksen herra-leffoissa valtasormus laitetaan sormeen,  maailma sormuksen kantajan ympärillä hämärtyy ja kantajan kaikki huomio kiinnittyy vain siihen sormukseen? Samalla tavalla urheilijoiden – ja miksei kaikkien muidenkin – olisi hyvä osata joskus keskittyä vain ja ainoastaan käsillä olevaan tekemiseen, unohtaen kaiken muun ympärillä tapahtuvan.

Sormuksen herrassa tämä keskittyminen alkoi, kun sormus sujautettiin sormeen. Oikeassa elämässä taas pitäisi kehittää itselleen jokin juttu, joka laukaisee tämän täydellisen keskittymisen. Joni kertoi että eräällä keihäänheittäjällä laukaisimena toimi radan päätyyn kävely ja keihääseen tarttuminen, eräällä uimarilla taas se, että hän astui hyppypallin ensimmäiselle portaalle (miksikä niitä edes kutsutaan, niitä juttuja mistä uimarit hyppää altaaseen?).

Mikä asia voisi sinun kohdalla olla sellainen, mihin haluaisit keskittyä edes hetken aivan täydellisesti ja mikä sellainen asia, joka aktivoisi sen keskittymisen?

Minun tapauksessani se voisi olla juuri tämä kotona tietokoneella tehtävä työ. Yritän tässä kirjoittaa tekstiä täydellisestä keskittymisestä, enkä osaa keskittyä just nyt tasan yhtään. Koko ajan on jotain pientä muuta tekemistä, milloin facebookin katsomista, milloin juutuubin selaamista, milloin karkin syömistä. Voisin esimerkiksi yrittää opetella tähän täydellisen keskittymisen moodiin menemistä silloin, kun avaan näytölle tämän kirjoitusohjelman. Joo, tätä koitan, saa nähdä miten käy!

Missä asioissa muut kokevat tarvitsevansa enemmän keskittymiskykyä?

Mikä fiilis tekstistä jäi?
Sai ajattelemaan!
Sai ajattelemaan!
0
Tykkäsin!
Tykkäsin!
0
En tykännyt!
En tykännyt!
0